Annons

ABF ordförande: Det är viktigt att vi försöker hitta en lösning

– Det kanske gick för fort, säger Lars Svensson ordförande i ABF Landskronabygden med anledning av de brev studieförbundet skickade ut till musikgrupperna som har sina replokaler på Hyllingegatan.

Som Landskrona Direkt kunde berätta redan igår avvecklar ABF verksamheten på ”Mejeriet” och man har via brev till musikgrupperna i huset bett dessa flytta från sina lokaler till den 31 juli.

Annons
 

– Vi får helt enkelt inte ekonomin att gå runt. Dessutom har elpriset skjutit i höjden. Av de 16 rum som finns är det bara band i nio, förklarar Svensson men medger samtidigt att det bistra besked som lämnats till banden kan ha varit något förhastat och att han själv inte hunnit läsa vad som gått ut.
Vi har stora ekonomiska problem i avdelningen och måste dra åt svångremmen. Vi har pratat om Musikhuset 100 gånger på våra styrelsemöte och till slut beslutade vi att göra en kalkyl. Med denna som grund bad vi vår ombudsman att delge banden vårt beslut. Naturligtvis finns det kontrakt som gäller i sådana här sammanhang men jag kan inte säkert säga hur lång uppsägningstid som råder. Det kan ha gått för fort. Detta måste vi naturligtvis kolla upp.

Lars Svensson, som till vardags arbetar som föreståndare på Folkets Hus uppger att han redan erbjudit tre-fyra av grupperna replokal på just Folkets Hus.

Musikgrupperna har en stor social betydelse och här måste alla hjälpas åt. Vi kommer att ta kontakt med kommunledningen för att diskutera och se om vi kan komma fram till någon lösning. Jag tycker även att banden själva ska uppvakta kommunledningen i frågan. För även om de nu blir husvilla så finns ju grupperna kvar och ska ABF vara med och hjälpa till så måste vi ha kostnadstäckning, avslutar Svensson.

Läs också…

© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser