Annons

Nådastöt mot musiklivet i stan?

Dagarna innan midsommar fick musikgrupperna i Musikhuset på Hyllingegatan ett chockbesked. I ett brev från ABF-Landskronabygden fick man veta att verksamheten på ”Mejeriet” kommer att avvecklas. Musikerna fick fram till och med den 31 juli på sig innan lokalerna skulle vara tömda och städade samt att den sista tidsrapporten skulle vara ifylld och inlämnad.
Det är rent ut sagt för jävligt. Vi har inte fått någon som helst information om detta innan och nu blir vi och en massa andra band satta på gatan mitt i sommaren. Vi har lite drygt fyra veckor på oss att skaffa en ny lokal och det mitt i semestertider, säger en av de drabbade, Roland Telin, trummis i Neli and The Elephants.
Telin är upprörd över ABFs agerade och finner uppsägningen felaktig.
– Att vi bara skulle få 4-5 veckor på oss att packa ihop våra pinaler är orimligt. Dessutom finns det knappast något alternativ i idag. Det här kan vara en nådastöt mot musiklivet i stan. Nu måste kommunen agera, anser Telin.

I brevet som är undertecknat av ombudsman Karin Arntsen, på uppdrag av styrelsen, görs också klart att inga frågor angående uppsägningen kan besvaras förr än tidigast vecka 28. Ringer man ABFs expedition får man veta att Karin är på semester under perioden 22 juni till och med 1 augusti och alltså inte är anträffbar förr än den 2/8 med andra ord två dagar efter musikerna ska ha lämnat sina lokaler.

Annons
 


© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser