Annons

Jazzkryssning på Öresund

På fredag klockan 18.30 seglar Venbåten Norreborg ut på Öresund. Då JazzHouse Landskrona tillsammans med Hotel Öresund arrangerar en jazzkryssning.
– Vi kommer att segla längs kusten och hoppas på vackert väder. Då får man en fin chans att uppleva den härliga solnedgången. Ett härligt band under ledning av kejsaren från Ven, Caesar, svarar för den svängiga musiken. Caesar är ju något av en legendar och förekommer i de flesta skånska musiksammanhang, bl.a. som pianist i tradjazzbandet Jazzin´Jacks. Vidare är han en underbar entertainer och sångare som sprider härligt gemyt kring sig, säger Tor Johanson.

Landskrona hade tidigare förmånen av att ha en mängd båtförbindelser till Köpenhamn. Nästan omgående efter det att köpenhamnskontoristen Jörgen Jensen hade startat båt- och färjeförbindelserna till Tuborg arrangerade han månskensturer på sundet. Artister som Otto Leissner, Volmer Sörensen, Ib Schönberg, Svend Asmussen, Carl och Cleo Brisson uppträdde på de allt som oftast fullsatta månskensturerna.
– Men så tyckte vår regering, som ju satt och fortfarande sitter i Stockholm, att vi hade för trevligt härnere i Skåne. Det gick inte an. Så en ny lag -Lex Öresund- stiftades den 1 juni 1961. Lagen innebar bland annat stora inskränkningar i den tullfria försäljningen ombord samt förbjöd danstillställningar. Så var det med det, minns Johansson.

Annons
 

Nu är det alltså möjligt att återuppliva något av den härliga atmosfären. Göran Andersson på Hotel Öresund har dessutom dukat upp med räkor.
Biljetter måste bokas i förväg i Hotel Öresunds reception, tel. 0418 47 40 00.

© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser