Annons

Finnarnas öl räddat

Det såg smått dramatiskt ut från landbacken när M/V Frisian Sun från Gibraltar låg för ankar mitt i hamninloppet alldeles intill kallbadhuset vid lunchtid idag.

– Jag satt och lunchade med några kompisar på Seglarpaviljongen när vi upptäckte att något inte stod rätt till. Fartyget låg stilla och såg ut att driva rakt mot kallbadhuset, säger krögaren Jonas Karlsson som till vardags är van vid båttrafik då hans restaurang är belägen, som den heter, nämligen på kajkanten i Höganäs.

Annons
 

– Frisian Sun hade just varit och lastat 3000 ton maltkorn men hade oturen att få maskinhaveri just som hon skulle lämna hamnen. Hon fick ankra och fastnade olyckligt nog i kablarna mellan fyrarna när det skulle dras upp, berättar hamnchef Lars Nilsson som dock inte tror att det skett någon skada på själva kabeln eller på fartyget.

Fyren lyser och jag ser fartyget här i kikaren när hon nu går ut i sundet med destination Naantali i Finland, avslutar Nilsson.

Fartygets last har som slutmål finska bryggerier och Direkten kan härmed lugna våra finska läsare att lasten är välbehållen.

© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser