Annons

Debut med mersmak för Fernando

Det tidigare Benfica-proffset Fernando Aguiar som nu hunnit avverka ett par träningspass med Landskrona BoIS och kommit tillrätta med dygnsomställningen gjorde igår kväll debut i den randiga matchtröjan.
Det var när b-laget borta spelade 1-1 mot IFK Göteborg som kanadensaren spelade 90 minuter.
Det märks fortfarande att han varit borta från fotbollen ett tag. Trots en viss ovana med vårt spelsystem i kombination med ringrostighet och lite dålig kondition så måste jag ge honom klart godkänt i debuten, säger BoIS-tränaren Roar Hansen som fick se Aguiar krokna de sista 20 minuterna.
Det är klart att det tar lite tid innan han hittar rätt i vårt spelsystem men idag visar han att han är en bollvinnare, att han är oerhört stark i kroppen och att han är en bra passningsspelare både i det långa och det korta spelet. Dessutom så var där mer än en IFK:are som redan i mitten på första halvlek hade törnat på honom, vilket bara de bevisar att de gör ont att möta honom, ler Roar.

BoIS mål var enligt tränaren en riktig delikatess.
Det var Pierre Gallo (bäst i BoIS enl. Roar) som snyggt passade till u-lagets kanadensare Matondo-Sita-Taty som med ett läckert instick hittade Måns Sörensson som fräckt kunde finta bort sin back och placera bollen i mål bakom Lee Baxter.

Annons
 

Det har bland laget supportrar ropats efter en offensiv förstärkning innan allsvenskan omstartar den 7 juli. Något som i diverse sammanhang också bekräftats från klubben som utlovat 2-3 nyförvärv under sommaren. Klubbdirektör Lars Persson gör ingen hemlighet av att man nu intensifierar den jakten.
Tre blir det inte. Däremot ett nyförvärv till blir det. Det jobbas just nu febrilt på att hitta en offensiv förstärkning men vi har stora kvalitetskrav på oss själva så när detta kan vara klart kan jag inte svara på. Möjligtvis redan nästa vecka men det kan också dröja ytterligare en tid. Sen får vi inte glömma att vi har en del offensiva krafter i bakfickan som vi ännu inte hunnit utnyttja. Matthias Eklund är på gång. Måns Sörensson gjorde mål igår. Dessutom börjar Kevin Amuneke så smått träna med boll även om vi i år inte ska ställa för stora förhoppningar på honom. Kul också att se att Sita börjar acklimatisera sig. Hade vi bara låtit honom provträna en vecka eller två så hade han inte varit kvar. Nu ser vi att han hela tiden utvecklas och det ska bli spännande att följa honom.

Nästan klart är det däremot att anfallaren Robert Drwiega lämnar klubben. Robert har den gångna veckan tränat med Superettanklubben Boden och enligt rapporter ska det ha gått bra.
– Inga kontakater är tagna mellan klubbarna om en eventuell övergång, säger Persson.

Redan på torsdag kan hemmapubliken troligtvis stifta en första bekantskap med Fernando Aguiar då Trelleborgs FF gästar IP i träningsmatch klockan 16.00.
– Vi får se hur han regerar på b-lagsmatchen och sen har vi ett par träningar innan mötet med TFF. Men troligtvis kommer han att få en del speltid även då, avslutar Roar Hansen
.

© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser