Annons

Respass ur cupen för BoIS

BoIS inledde gårdagens cupmatch på Söderstadion mot Hammarby piggt och kunde inledningsvis skaffa sig ett par hörnor som dock förblev resultatlösa.

I frånvaro av bland annat Johan Andersson (krasslig) och Jones Kusi-Asare (tå) hade Linus Malmqvist fått genomgå en snabbutbildning till anfallare och placerats på topp bredvid Jörgen Pettersson. Linus skulle redan efter en dryg minuts spel få chansen att visa prov på sin anfallsförmåga. En långboll från försvaret ställde den tidigare mittbacken sopren med hammarbymålvakten Covic som lyckades avstyra till hörna.

Annons
 

Efter en misstänkt hands i straffområdet på Henrik Nilsson rensas bollen undan och en ny chans skapas för Linus Malmqvist som dock inte lyckades förvalta den så som åtminstone 18 av de 3 286 i publiken hade önskat.

I den 32:a matchminuten visade Jonas Sandqvist att han lärt EM-läxan och svarade för en formidabel räddning. Ju mer halvleken led desto mer tog hemmalaget över.
En boll letade sig dock in i nätmaskorna. Det var Jörgen Pettersson som sedan länge korrekt varit avvinkad för offside, som sköt bollen i mål. Där ska Pettersson vara glad att han slapp gult kort.

Andra halvlek inledds med ett byte. Johnny Lundberg tvingas utgå på grund av en lårkaka och in istället för honom kom Pierre Gallo. Hammarby startade halvleken med gasen i botten och en storspelande Jonas Sandqvist håller BoIS kvar i matchen.
1-0 till Hammarby kommer efter exakt en timmes spel genom norrmannen Karl Oskar Fjörtoft.
Fem minuter senare har Jörgen Pettersson en fin chans att kvittera men tyvärr för Jörgen och BoIS så lyckas Covic rädda trots att han tycks vara på väg åt fel håll.

Med kvarten kvar byter BoIS ut Hasan Cetinkaya och Anders Friberg, dessa ersätts med Mikael Dahlgren och Audun Helgasson. BoIS går ner på tre backar och försöker flytta fram folk dock med klen utdelning.

På det hela taget en medioker match där BoIS inte får till något egentligt anfallsspel och där långbollandet skapar oro bland tillresta supporters. Hammarby var betydligt närmre 2-0 och 3-0 än BoIS en kvittering.
Jag är djupt orolig. Det här såg mycket illa ut, säger en förtvivlad BoIS-supporter när han lämnar Söderstadion.

Lika illa tycker Janne Jönsson inte att det var. Till Björn Jeppsson på nätsidan BoISare säger tränaren,
– Vi är relativt nöjda med prestationen, men vi är inte tillräckligt effektiva. Hammarby hade mer boll än oss och deras mål var riktigt snyggt. Bollen gick på få tillslag och Fjörtoft var väl sist på den innan den gick i mål. Sedan hade vi ett par riktigt bra chanser att göra mål på och det var synd att Jörgen Pettersson inte fick göra mål på sitt friläge.

Mikael Rynell fick pris som dagens BoISare på Söderstadion. Plus också till Jonas Sandqvist och Jonas Olsson. Glädjeämnen i övrigt, den fina sommarkvällen i Stockholm medan regnet öste ner i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser