Annons

Lugnt midsommarfirande i Portugal

Sverige har avancerat till kvartsfinal i fotbolls-EM i Portugal. Matchen mot Danmark slutade 2-2, ett drömresultat för nordborna och ett katastrofresultat för italienarna.

En som är dubbelt glad är Andreas Jakobsson som till vardags spelar i den danska toppklubben Bröndby,
– Det är klart att man även gläds för Danmark idag, säger den sympatiske försvarsspelaren till Landskrona Direkt.
Andreas som har en egen hemsida på www.proffs.com förklarar att anledningen till att han inte skriver på hemsidan just nu är att spelarna kommit överens om att bara hålla sig till så kallade press-tider. Landskrona Direkt lyckades dock få tillstånd att tala med Andy strax innan övrig press överhopade svenskarna med frågor under onsdagen.

Annons
 

Andy berättar om matchen mot Danmark,
– Vi började hyfsat. De första 10 minuterna är ganska bra. Sen tar Danmark över och Jon Dahl Tomasson gör ett mål som håller världsklass. Därefter tar vi över igen och har ett par mycket bra lägen, framför allt på fasta situationer, säger Andy om första halvlek och glider över på andra,
Vi tar det fina spelet med oss och får en straff som Henke Larsson sätter. Därefter tycker jag att vi spelar stabilt och har bra koll på motståndarna. Därför kändes det inte riktigt rättvist när dom, något turligt, får 2-1. Det tog sedan 5-10 minuter innan vi hittade tillbaka till vårt spel och pressen på slutet resulterade i att vi kvitterade genom Mattias Jonson.

Regnet vräkte ner över planen och emellanåt hade Andreas problem med fotfästet,
– Det var framför allt i början av matchen. Jag halkade ett flertal gånger och stora kakor lossnade från gräsmattan. Men det var inte mycket att göra åt. Det var halt för alla spelare.

Även bollen såg hal och slipprig ut,
Det är nog mest ett problem för målvakterna. Personligen har jag inga större problem med de nya bollarna. Vi i Bröndby har haft dessa under ett halvår så jag har vant mig. Men det är klart, bollen har en tendens att fladdra lite märkligt.

Förbrödringen efter slutsignalen tycktes total på både läktare och plan efter matchen,
– Det är klart att alla var glada. Många av oss spelar tillsammans i olika europeiska klubbar. Dessutom är matcherna alltid juste, vi ger och vi tar. Dessutom avancerade vi båda till kvartsfinal och den som hade sagt det innan EM hade knappast blivit tagen på för stort allvar. Personligen bytte jag tröja och ett par ord med min klubbkamrat Thomas Kahlenberg efter matchen.

Truppen har nu begett sig tillbaka till Quinta da Marinha i Cascais som är beläget precis vid Atlantkusten utanför Lissabon och erbjuder massor av förströelse för de svenska spelarna. Golf, tennis och bad finns på anläggningen.
– Det är helt fantastiska hotell och maten är superb. Vi har en egen kock med oss och alla runt omkring gör ett otroligt arbete, berömmer Jakobsson som nu blickar fram emot kvartsfinalen som spelas på lördag klockan 20.45.

En som missar matchen är Erik Edman men Andy tror inte att det ska spela allt för stor roll,
– Edman är en mycket bra fotbollsspelare och det är tråkigt att han inte får spela på lördag. Vår trupp är dock så bred och väl förberedd att det inte ska bli någon större skillnad. Det har vi sett på de andra som kommit in efter hand. Alla är helt insatta i grundspelet och ger 100 procent vid varje tillfälle.

Ikväll avgörs det vilket lag Sverige ska möta på lördag. Av alternativen Tyskland, Holland och Lettland har Andy en självklar drömmotståndare,
– Jag vill möta Tyskland, säger han utan att tveka och förklarar,
– Jag har mött de flesta av spelarna så jag känner de ganska väl. Det hade inte varit dumt att ge dom en ordentlig match på lördag, säger Andy och skrattar.

Det går inte att ta fel på glädjen hos Andreas. Idag har spelarna avverkat en lång bussresa och imorgon kör man på som vanligt. Vad som händer på fredag, midsommarafton, vet inte Andy,
Det blir nog inte något speciellt. Klart är i alla fall att snapsen får vänta till vi kommer hem, säger han och skrattar,
– Men vi kommer nog att ha roligt ändå. Bättre än så här kan det inte bli. Det är en fantastisk stämning i truppen och hos alla runt omkring, fortsätter Andy och ger även en eloge till spelarna som sitter på bänken.
– Jag har tidigare talat om kockarna och alla andra som gör ett kanonjobb. Men vi får inte glömma de spelare som inte är på plan. Utan deras 100-procentiga stöd och den professionella inställningen, så hade vi inte varit där vi är idag, avslutar Andy.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser