Annons

Sverige – Danmark, så här tror landskronaborna

I en bil på väg till kvällens spelplats Porto, når vi Landskrona BoIS ungdomsansvarige Bernt ”Linkan” Lindgren som tillsammans med marknadsansvarige Johan Nilsson med respektive, på plats ska se den helt avgörande EM-kampen mellan Sverige och Danmark.
– Ni vet ju mer där hemma. Det är lite svårt att följa med här nere. Hur ser laget ut?, är det första Linkan säger när Direkten når honom på mobilen.
– Vi var och såg Sverige – Italien och det var en helt fantastisk tilldragelse men sen hade vi turen att komma över biljetter till matchen Spanien – Portugal och det var grymt. En upplevelse som inte går att beskriva i ord. Det var den mest fenomenala fotbollsupplevelse jag varit med om, berättar Linkan lyriskt.
Efter lite betänketid lyckas vi även dra ett resultat ur honom inför kvällens drabbning.
– 1-1… och Johan vad tippar du?… äh han sitter fast med örat i mobilen, säger Linkan och avslutar med att skicka en hälsning hem till alla nära och kära i Landskrona.

Så här tror några andra välbekanta Landskronabor om matchen.

Annons
 

Ceronis Supstiks, ordförande i Gammeldanskens Vänner, tror stenhårt på en 2-1 seger till Sverige. – I sådana här sammanhang är det Sverige som gäller, deklarerar Supstiks och lägger vänskapsbanden till danskarna åt sidan,
– Jajamensan, Gammeldansk är förövrigt svenskägt.

Poul W Lorenzen, välkänd krögare på Seglarpaviljongen är född i Sverige men har danska föräldrar.
– Sverige har spelat en sådan fantastisk fotboll att jag hejar på dom. Sen vore det ju inte fel om matchen slutar 2-2 och att båda lagen går vidare. Men ska någon vinna så håller jag tummarna för Sverige, säger Lorenzen som kvällen till ära har införskaffat en TV så att han och gästerna på krogen kan följa matchen.

På Christianshavns Fritidshjem på Prinsessegade 15 mitt i den danska huvudstaden arbetar landskronabon Mats Karlsson.
– Det blir 3-1 till Sverige, säger Mats i telefon och kollegor och barn i bakgrunden buar högljutt.
– Jag hade planer på att se matchen förd svensk landslagströja på Rådhusplatsen men nu blir det att jag reser hem och ser den på supporterklubben istället. Sen räknar jag kallt med att inkassera en 7-10 kilo karameller från barnen här på fritidshemmet imorgon. Dom har varit helt vilda med att slå vad med mig om vem som kommer att vinna. Stämningen här i Köpenhamn är helt hysterisk inför kvällens drabbning.

Danska Konsulatet på Kungsgatan diskuterades matchen flitigt vid förmiddagsfikan.
– Konsulatansvarige Jens Basse är inte inne för tillfället men vid frukosten sade han att han hoppades på 2-2, hälsar Dick Malmström på den revisionsfirma där konsulatet är inhyst.

SveDan är en förening som arbetar hårt för integrationen i Öresundsregionen. I gamla vattentornet bor föreningens karismatiske ordförande Fessor Evers och när Direkten ringer upp för en kommentar inför kvällens drabbning forsar orden fullkomligt ur dansken.
– En sak är säker, vi danskar är absolut bäst när vi sitter på läktaren med en pilsner i hand. Då vet vi exakt hur fotboll ska spelas. Det hade naturligtvis inte varit helt fel om vi vann med 6-0 igen som vi gjorde i DBUs 100 års jubileumsturnering på Parken 1989 men eftersom jag numera känner mig som både svensk och dansk så vore väl inte 2-2 så dumt, säger Evers och skickar iväg en verbal skrapa med adress Italien.
– Jag hoppas på en bra och juste match, avslutar Evers som bjudit hem en del danska kompisar på kold øl och match.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser