Annons

Invandrartjejer ska integreras genom föreningslivet

Landskrona idrottsföreningars samorganisation, LISA, har ansökt om och fått 750 000 kronor till ett projekt för integration genom sport och idrott, IK ISI, vilket ska integrera invandrartjejer och dess föräldrar med hjälp av föreningslivet.
De 65 föreningarna som är medlemmar i LISA får 300 kronor per vecka för att vara med i projektet.
– De har ställt sig mycket positiva till idéen. Projektet varar i och för sig bara ett år men vi räknar med att det ska ge resultat som vi kommer att kunna se om ett par år, det vill säga att tjejer från andra kulturer engageras i idrottslivet tillsammans med sina föräldrar vilka vi gärna ser som ledare i de olika föreningarna, säger LISAs ordförande Lennart Wallgren.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser