Annons

Landskronavarvet vill uppföra bostadsbaracker

Även om de senaste åren varit allt annat än ljusa så ärt det inget fel på
optimismen inom Landskronavarvet. Trots att det inte finns någon beställning så ansöker varvet hos kommunen om tillstånd att sätta upp bostadsbaracker för 75 personer. Bolaget vill vara redo om produktionen skulle öka.
Enligt vd Leif Clevström görs förfrågan för att man vill vara beredd med bostäder åt gästarbetare om en order skulle dyka upp. Bolaget hänvisar också till den kärva bostadsmarknaden som en anledning till att man vill uppföra de tillfälliga barackerna.
Förhandlingar om nya uppdrag förs, men i skivande stund är ingenting klart. Byggnadsnämnden har nu skickat ärendet vidare till miljökontoret för yttrande.

På Landskronavarvet finns nu ett tiotal anställda som jobbar med lite legoproduktion. Och på moderföretaget Fosen i Norge är situationen lika dyster. För några månader sedan fick 150 anställda lämna varvet och i maj fick ytterligare 40 sluta.
Idag har varvet en arbetsstyrka på 50 anställda som jobbar med reparationer. För Fosens vidkommande är det viktigt att försöka behålla Landskronavarvet eftersom man inte kan bygga några fartyg i Norge utan endast utrusta dem.

Annons
 

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser