Annons

Succé redan första året för BoIS i Centrum

BoIS i Centrum var från början tänkt att vara för barn i förskoleålder upp till och med tredje klass. Men då man gick ner något i veckotimmar per barn fick man utrymme att även ta in äldre elever. Således kunde även 25 pojkar och 25 flickor från fjärde och femte klass delta i projektet. Igår var det dessa tjejers tur att spela en turnering på konstgräsplanerna vid Dammhag. Fem lag med tre spelare i varje gjorde upp om medaljerna.

– Vissa av flickorna hade knappt sett en boll när de började här, berättar Benny Berggren, en av tränarna.
Men det finns de som trots detta har blivit riktigt duktiga.

Annons
 

På frågan om när vi kan se det första flicklaget i BoIS svarar Berggren,
– Det saknas planer och omklädningsrum för utöka antalet lag. Därför försöker vi slussa in flickorna i Wormos ungdomsverksamhet, som vi vet håller hög klass.

Av de cirka 180 aktiva i BoIS i Centrum är ett 50-tal flickor. Nära 70 av pojkarna har kunnat slussas in i BoIS knatteverksamhet som efter framgångarna med BiC startats upp igen efter att ha legat nere en tid. En viktig anledning till att man kunde återuppta knatte-fotbollen är ett stort intresse från föräldrar, varav ett 15-tal har blivit ledare och tränare inom BoIS ungdomssektion.

Det har spelats flera turneringar denna vecka som en del av BoIS i Centrums säsongsavslutning. Verksamheten kommer att fortsätta i sommar under ledning av Öppet Dammhag i samarbete med BiC, utom under veckorna 26 och 29 då det ges utrymme för turneringar och spontanfotboll. Inskrivningen till nästa säsong börjar vecka 32 och sedan kör man igång igen i samband med skolans terminsstart vecka 34.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser