Annons

Det händer i helgen

I helgen arrangeras Sveriges största roddtävling Hjelmsjöregattan i
Örkelljunga. Hjelmsjö Roddstadion är Landskrona Roddklubbs hemmabana. Från Landskrona tävlar David Andersson, Niclas Nielsen, Olof Nilsson och Peter Paulsson. Alla landskronaroddarna är regerande svenska senior- eller juniormästare. BoIS spelar träningsmatch i Eslöv mot AIK klockan 13.30 på lördag. För er som väljer att stanna inom kommunen följer här några andra tips.

Fredag
Idag inviger tryckeriet Parajett ett nytt kundcenter och dagen till ära har man öppet hus för kunder och leverantörer. Dessutom hälsas allmänheten välkommen att besöka tryckeriet.
– Fram till klockan 14.00 besöks vi av kunder med mera men mellan klockan 15 och 17 kan vem som helst komma hit på besök, hälsar Roland Rundqvist från Parajett.
Klockan 16.00 inviger kommundirektör Leif Borg det nya kundcentret.

Annons
 

Fredagen går annars i fotbollens tecken. Sverige möter Italien i Dragão klockan 20.45 och matchen sänds direkt på SVT. Om man vill kan man värma upp med lite lokal småklubbsfotboll.
Landora möter Svalövs BK på IP klockan 18.30.
Bolton tar klockan 19.00 emot Lokomotiv Lund på Ulkavallen och samma tid spelar Härslöv mot Stattena.
Vill du se EM-matchen Sverige – Italien tillsammans med andra glada fans och du är medlem i Black & White så håller man öppet i lokalen på Karlslundstorget redan från halv sex och visar då först matchen Danmark – Bulgarien. Även Akropolis vid Rådhustorget har meddelat att de visar matcherna i kväll.

Sugen på lite rock´n roll?
Husbandet spelar från klockan 21.00 på Slottscaféet.

Bio Maxim visar Troja klockan 21.00 på lördag och Harry Potter – och fången på Azkaban både klockan 15.00 och 18.00 fredag och lördag.
Se mer på Biosidan>>

Lördag
På lördag håller Lekstugan Verdandis Folkdanslag att ha sin årliga
Folkdansfestival. Tillställningen inleds klockan 10.00 på Rådhustorget och gågatorna. På eftermiddagen, från klockan 14.00 till 16.30, dansar man vid Slottsparkens scen.

Behöver du en begagnad dator?
Utbildningsföretaget NK-DataCenter som har haft sina lokaler ovanför Posten på Eriksgatan flyttar från stan. I samband med det passar de på att arrangerar en loppis och har cirka 40 datorer som kommer att säljas på lördag mellan klockan 9-12.

Lennart Aschenbrenner visar målningar och keramik ifrån Fox Amphoux i samarbete med Michel Muraour i en ny utställning på Konsthallen i Landskrona. Vernissage kl 13-17 med invigning kl 14.

Hjelmsjöregattans inleds på lördag med försök från klockan 11.00 och klockan 14.00 börjar finalerna. Sista loppet påbörjas klockan 18.56.

Vadensjö Byagille håller loppmarknad mellan 10.00 och 14.00 på planen mellan kyrkan och Byastugan.

Juni månads stadsauktion går av stapeln klockan 12.00 på lördag, hälsa man från Anders Antiks Auktionshus
Till de mer intressanta föremålen hör ett stockholmsarbete i form av en gustaviansk spegel signerad Johan Åkerblad 1773. Höjden är 133 centimeter och den ropas i 25.000 kronor.

Hos Poul W Lorenzen på Seglarpaviljongen uppträder Johnny Cosy från klockan 18.00.
Johnny har lovat att ha med ett par gästartister av internationell dignitet. Åtminstone är en dansk, skrattar Lorenzen.

– På Slottscaféet är det livemusik av och med Mr T som spelar med glimten i örat, vad det nu kan innebära, berättar krögaren Björn Davidsson för Direkten.

Söndag
Om man via Turistbyrån bokar i förväg kan man på söndag avnjuta en
kulturpromenad i de natursköna omgivningarna utanför Glumslöv. Calle
Sundewall guidar och det är samling utanför Örenäs Slotts hotellreception klockan 13.00.

I Hjelmsjöregattan på söndagen är det försök från klockan 9.00 och finaler från klockan 11.00, med sista loppet klockan 15.56.

Klockan 15.00 hålls festmässa i S:t Ibbs gamla kyrka när gudstjänsterna
återupptas efter renovering. Efter mässan inbjudes till kyrkkaffe i
Smedjegården.

 

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser