Annons

Kulturpromenad i Glumslöv

På söndag den 20 juni arrangeras den sjätte guidade vandringen i Turistbyråns regi. Med Calle Sundewall som ciceron tar man sig runt på en kulturpromenad i de natursköna omgivningarna utanför Glumslöv.
Calle visar och berättar om Örenäs slotts historia. Han berättar också den spännande och romantiska berättelsen om grevinnan Amelie Posse som på slutet av 1800-talet bodde på Maryhill.
I Örenäs park besöker deltagarna i vandringen en bevarad skans från början av 1700-talet, en del av Karl XII:s skansar. Promenaden går via poeten Gabriel Jönssons hem ner till Ålabodarna. Här får man veta lite om hur han levde och om vardagslivet bland yrkesfiskarna i Ålabodarna förr i tiden. Calle berättar här också om tegelbrukens och segelskutornas storhetstid.
Promenaden avslutas vid en av Skånes största gånggrifter, Örenäs gånggrift från yngre stenåldern.

Samling sker utanför Örenäs Slotts hotellreception, klockan 13.00 för de 20 personer som först bokar biljetter i förväg antingen på Turistbyrån alt. Glumslövs bibliotek. Turen beräknas ta ungefär två timmar.

Annons
 

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser