Annons

Andra stora turneringen för Farnerud

I en bättre värld hade landskronasonen Pontus Farnerud spelat Champions Leaguefinal den 26 maj. Men nu ville hans tränare i Monaco, Didier Deschamps, något annat. Pontus blev förpassad till Monacos bänk förra säsongen och därefter lånades han ut till Strasbourg.
Väl där fick Pontus speltid och så pass bra har det gått att ha nu erövrat tillbaka sin landslagsplats och siktar på att få speltid.
– Det känns bättre nu än inför VM i Japan/Korea. Nu vet jag att jag har kämpat mig till landslagsplatsen efter att jag var inne i en svacka. Uttagningen är ett kvitto på att jag lyckats i Strasbourg, säger Farnerud till Landskrona Direkt och förklarar vidare,
– Nu har jag varit med från början. När jag blev uttagen till VM kände jag knappt någon.

När Pontus blev uttagen till VM för två år sedan trodde många att det stora genombrottet skulle stå för dörren men riktigt så blev det inte,
– Jag var ordentligt på gång under och efter VM men hackade efter i Monaco. Jag fick helt enkelt börja om från början i Strasbourg och nu är jag tillbaka.

Annons
 

Även om det har gått hyfsat bra för Pontus så har det gått mindre bra för hans klubb,
Säsongen började kanonbra. Jag spelade alla matcherna i början men sedan åkte jag på en smäll och fick en spricka i foten. Jag missade 4-5 matcher och i samband med det så började det gå tyngre för laget. Dessutom gick två viktiga personer i klubben bort med bara 10 dagars mellanrum, en spelare samt vår ekonomiansvarige och då var det tungt för oss. Och som att inte det var nog så flyttade Danijel Ljuboja till Paris SG och gjorde succé där. Men sen vände det och i de sista 7-8 matcherna spelade vi riktigt bra.

Många höjde på ögonbrynen över att Pontus får åka med till Portugal. Han själv är dock inte så överraskad,
– Jag hade det på känn. Jag snackade med Lagerbäck och Söderberg efter landskampen mot Portugal.
Självklart är Pontus glad för att vara med i truppen,
– Det är klart att jag blev glad men hade jag inte kommit med så hade jag inte deppat så länge. Jag försöker hela tiden vara positiv, säger landskronapågen, som om han får spela kommer att bära tröja nummer 19.

– Min personlighet är att jag inte deppar om jag hamnar på bänken. Det är bara att respektera coachernas beslut och peppa de som ska spela. Dessutom har jag alltid varit ett fan av Sverige och hejar på de som spelar. Men om jag får spela så gör jag det där coacherna vill ha mig. Jag misstänker dock att det kommer att bli på någon kant. Om jag själv skulle få bestämma så skulle jag ha en mer central position. Det är på den platsen jag anser mig vara bäst.

Landskrona Direkt bad Pontus redogöra för hur en matchdag i EM kan se ut,
– Förberedelserna inför matchen börjar egentligen redan dagen innan med en ordentlig matchträning på arenan där vi ska spela. Det är inget långt pass med desto mer intensivt. Matchdagen börjar sedan med att vi får sova länge. Frukost och sedan någon aktivitet eller en lätt träning innan det är lunch. Efter käket vilar vi innan det är dags för en kort samling innan vi beger oss till arenan för match, säger Farnerud och fortsätter med att redogöra för dagen efter match,
Då kör de som har spelat en lättare träning medan de som inte spelat kör lite tuffare. Men nu får vi se hur det blir i EM. Under VM hade vi längre uppehåll mellan matcherna.

Under vistelsen blir det även lite tid över för egna aktiviteter,
– Jag vet inte vad som är på gång men jag brukar mest umgås med Anders Svensson. Även Christian ”Chippen” Wilhelmsson och jag umgås en del. Det är en kul kille både på och utanför plan, avslutar Farnerud.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser