Annons

Entusiasterna tvekar inte – 48 timmar i buss till Portugal – EM ska ses live

Vi sitter i en park i centrala Lissabon som heter Jardin da capo grande och här är cirka 1000 svenska supporters samlade och fler kommer hela tiden, säger Christian Aulin på en mobiltelefon direkt från Portugal cirka fyra timmar innan avspark.

Det är fortfarande ganska långt kvar till avspark men hejaramsorna börjar komma allt tätare. Det är blågult värre och trycket ökar hela tiden, avslutar Aulin och återgår till att ladda inför kvällens viktiga match.

Annons
 

För landskronakillarna Jens Andersson och Christian Aulin blir fotbolls-EM i Portugal något av ett elddop. Nyligen startade dom fotbollsresebyrån La-Travel med säte i Landskrona och Karlskrona.
– Efter studierna så blev jag kvar i Karlskrona, men det är inget hinder i vårt företag. Kontoret har vi ju på Internet, säger Jens Andersson med ett leende när han och kollega Aulin entusiastiskt berättar hur det kommer sig att de i skrivande stund befinner sig utanför arenan till kvällens match mellan Sverige – Bulgarien.
– Egentligen är det inte klokt. Vi körde igång för fullt för lite drygt två månader sedan och redan nu är vi på väg med vår första busslast till ett större mästerskap. I stort sett samtliga våra resenärer har hittat oss genom vår internetsajt, säger Andersson och Aulin fyller i,
– Hittills har vi fixat olika paketresor till fotbollsmatcher i England, Spanien och Italien. Våra kunder har varit nöjda och rekommenderat oss och på den vägen är det.

Inom branschen finns en handfull arrangörer och uppstickaren från Landskrona har valt att satsa på lite lägre priser än konkurrenterna.
– Idag finns det gott om billiga flygstolar och sen har vi byggt upp ett bra kontaktnät med fotbollsintresserade reseagenter på plats som hjälper oss att hitta bra och prisvärda hotell samt att de inte tar överpriser på själva fotbollsbiljetterna, berättar Aulin som själv är berest fotbollsfantast.
Det är väl på den vägen det hela började. Efter ett antal turer till England och Skottland, blev det EM i Belgien/Holland och därefter en fantastisk resa till VM i Japan. Eftersom jag själv spelar fotboll och många visste om mitt intresse, så började kompisar be om hjälp att få fixat matchbiljetter och resor. Man kan säga att det är en hobby som tagit överhand, säger Aulin och verkar inte alltför ledsen över utvecklingen.

Inte ens en 48 timmar lång bussresa (enkelresa!) hindrar de femtio tappra svenska supportrarna som valt att resa med La-Travel till EM för att se gruppspelet.
– I vanliga fall kanske man inte väljer att resa buss så här långt men jag är övertygad om att detta kommer att bli ett minne för livet för oss alla. Här kommer att skapas nya fotbollsvänner och gruppen kommer att bli riktigt tajt. Snacka om fotbollsförbrödring. Vårt supportergäng kommer ge Sverige ett ordentligt stöd i Portugal, lovar Andersson.

Vad händer då om Sverige tar sig vidare från gruppen?
– Direkt efter Danmarksmatchen rullar bussen hem igen, men skulle Sverige ta sig till kvartsfinal så flyger jag ner igen. Jag har försäkrat mig om biljetter hela vägen fram till en eventuell final för Sverige, avslutar Aulin och ser ut som om det väntar julafton en månad framåt.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser