Annons

Sommarsegling i Borstahusen

Borstahusens Segelsällskap har ända sedan starten för dryga femtio år sedan lärt ut seglingens ädla konst i seglarskolan. I år får den en vitamininjektion genom två nya båtar.
Man har valt att kalla det sommarsegling i stället för segelskola för att framhålla att det inte är en seglarskola i vanlig mening med korta kurser, utan segling som pågår hela sommaren.
Först är det fråga om schemalagd segling i fem veckor. Man seglar varannan dag förmiddag eller eftermiddag med start vecka 25.
– I stort ska det vara nybörjare på förmiddagen och vana seglare på eftermiddagen eftersom det vanligtvis blåser mer på eftermiddagen. Men det går bra att välja vilken grupp som helst, man kan ju vara van Optimistseglare men nybörjare på Lacer Pico, säger Viveka Munck på Landskrona Segelsällskap och förklarar vidare,
– Efter de fem veckorna kommer vi att fortsätta med olika lärarledda segelaktiviteter som till exempel utflykter, träningstävlingar och märkestagningar under resten av juli och hela augusti.

Förutom detta kommer man även att ha kvällskurser för vuxna, ”tantsegling” både som ”prova på”-kurs och som fortsättningskurs i Tvåkronorna.
– Vi disponerar 11 båtar, Optimist, Tvåkrona, Yngling och Lacer Pico. Dessutom har vi motorbåtar som fungerar som följebåtar/säkerhetsbåtar.

Annons
 

Seglingslärarna och lärarassistenterna, fyra killar och fyra tjejer, är utbildade i Svenska Seglarförbundets (SSF) ledarutbildning och har stor segelvana. Det finns bara ett krav för att få vara med, att man ska vara simkunnig och kunna simma 200 meter.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser