Annons

Lite surr runt Fernando Aguiar

Igår presenterade Landskrona BoIS sommar-silly-seasons första nyförvärv. Det är den ytterst välmeriterade före detta Benfica-spelaren Fernando Aguiar 32, som från och med den 1 juli blir spelklar för klubben (se även annan artikel). Det surrades mycket på gårdagens presskonferens och här följer lite av det som snappades upp.

I Janne Jönssons frånvaro (på bröllop i Italien) svarade assisterande tränare Roar Hansen på frågan när fansen första gången kunde få se Aguiar i aktion.
– Jag hoppas att vi redan till träningsmatchen mot AIK nästa lördag kan ge honom lite speltid, svarade Hansen som dock inte kan använda honom i cupmatchen mot Hammarby den 23 juni.
– Nej eftersom övergångsfönstret öppnar först den 1 juli så får vi inte använda honom i tävlingsmatcher innan dess, förtydligade ordförande Kenneth Håkansson.

Annons
 


Klippkort över Atlanten
Aguire som kom till Landskrona direkt från Kanada i onsdags reser tillbaka redan idag.
– Jag reser till Toronto, hämtar familjen och fixar en del praktiska detaljer sen hoppas jag vara tillbaka i Landskrona till nästa onsdag, sa Aguiar till Landskrona Direkt.

2 miljoner – knappast!
Sportbladet som var först med att ha nosat upp nyheten om att Fernando Aguiar skrivit på för BoIS, skrev också att allt tydde på att Benficaproffset skulle få en så kallad ”signing bonus” på två miljoner kronor, dessutom en månadslön som gör honom till en av allsvenskans bäst betalda spelare.
– Det är fullständigt gripet ur luften. Några sådana summer har vi inte. Han får en hög allsvensk lön, däremot inte sagt att den på något sätt skulle ligga i topp. Att det skulle röra sig om summor på över 100 000 kr i månaden är befängt. Det här ligger helt inom de budgetramar som vi lagt, poängterade Kenneth Håkansson.

Att Fernando Aguiar nu väljer att fortsätta sin fotbollskarriär i Landskrona beror inte på att någon så kallad agent sålt in honom till klubben.
Goda kontakter har lett fram till den här övergången. Jag vill inte säga några namn, däremot är det skönt att vi sluppit gå omvägen via någon agent, konstaterar Håkansson vidare.

FAKTA
Fernando Aguiar
Född: 18 mars 1972 i Chaves, Portugal
Längd: 186 cm.
Vikt: 97 kg.
Nationalitet: Portugis och kanadensare.
Familj: Fru och två döttrar, 2 år och 6 månader.
Tidigare klubbar: Maritimo, Nacional, Maia, Beira Mar, Benfica, Uniao Leiria (lån 02/03). Spelade 25 matcher för Benfica säsongen 2003/04 och svarade för tre mål.
Meriter: Cirka 15 landskamper för Kanada. Portugisisk cupmästare med Benfica.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser