Annons

Benficaproffs klar för Landskrona BoIS

Igår ankom Benficaspelaren Fernando Aguiar till Landskrona och skrev på ett 2,5 -års kontrakt med BoIS.
– Valet stod mellan att flytta hem till Kanada eller att fortsätta karriären som fotbollsspelare i Sverige ytterligare ett par år. Jag hade flera anbud från klubbar i Portugal men då dessa ville skriva ett-års kontrakt föll valet till slut på Sverige och Landskrona BoIS, säger Fernando Aguiar till Landskrona Direkt. Fernando Aguiar är dessutom god vän med Benfica-svensken Anders Andersson och skåningen har talat väl om landet och allsvenskan.
– Jag vill ha kontinuitet och Sverige känns som ett bra land att tillbringa ett par år i. Dessutom är det viktigt att familjen kan känna sig trygg, fortsätter Aguiar som tar fru och två barn med sig till Landskrona.

Kunskaperna om svensk fotboll inskränker sig till de svenska spelare han träffat i Portugal.
– Jag tror det spelas en tuff fotboll, lite typ som Stefan Schwarz, säger Fernando Aguiar och lägger av ett brett leende.

Annons
 

Aguiar spelade 25 matcher i ligan för Benfica förra säsongen och deltog även i Champions League-kval och Uefa-cupspel.
– Han har spelat massor av matcher i portugisiska förstaligan och har man gjort det är man en bra fotbollspelare, säger Fredrik Söderström proffs i portugisiska Porto till Direkten och förklarar,
– Aguiar är inget tekniskt geni men dock en riktig kämpe och det är en mycket bra värvning för ett allsvenskt lag.

Fernando Aguiar som har gjort ett 15-tal A-landskamper för Kanada, landet där han växte upp, väljer Sverige för att förlänga sin karriär. Han räknar med att kunna spela i allsvenskan tills han är 34 eller 35 år, något han inte tror att skulle kunna i Portugal.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser