Annons

Träden i staden – onsdagens guidade tur!

Landskrona är ju en stad med grönt rykte – den kolonitätaste staden i landet, men också en stad med många vackra parker. Vi njuter av grönskan när vi strosar i parken, rastar hunden eller sitter på en bänk i skuggan under trädkronorna. Det är kanske inte lika ofta vi funderar över vad det är för träd vi har runtomkring oss, när de planterades eller hur man sköter föryngringen av en park.

Onsdagens vandring som arrangeras av Turistbyrån – Träden i staden – ger svar på sådana undringar. Magnus Lantblom, kommunens trädgårdsmästare, berättar medan vi promenerar genom Slottsparken mot Slottscaféet och Stadsparken. Vi tittar på vanliga och ovanliga parkträd och får höra lite om stadsparker i allmänhet och Landskronas parker i synnerhet.

Annons
 

Mer information om rundvandringen samt sommarens övriga evenemang hittar du på Turistbyråns hemsida.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser