Annons

Svenska gymnastikframgångar i Danmark

I söndags avgjordes en ”landskamp” i rytmisk gymnastik mellan Skåne och Danmark i Valbyhallen i Köpenhamn. För Skåne tävlade gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF, Nevis RG från Staffanstorp och GF Balans från Vinslöv. Skåne har vunnit de senaste åren och att danska gymnasterna gärna ville ändra på det syntes klart och tydligt. De har gått framåt enormt sedan förra årets tävling i Landskrona.

För LKGFs del gick det ganska bra. ”Svarta truppen” (Johanna Nordenberg, Fredrica Johansson, Ronja Benediktsson, Amanda Gustavsson, Anna Gunnarsson och Emmy Nilsson) som snöpligt gick miste om guldet vid JSM för trupper förra helgen vann trupptävlingen på ett mycket överlägset och bra sätt. Två mycket bra körningar i sitt fartfyllda tunnbandsprogram, varav den andra omgången förmodligen var flickornas bästa program någonsin, gav siffror som var ointagliga för en mycket bra Nevistrupp.
Det gick också mycket bra för LKGFs ungdomstrupp (Steffi Thern, Malin Appelquist, Julia Pernet, Wictoria Matulaniec, Kerstin Nord och Tishana Persson). De vann sin kategori med ett fristående program till tangotoner.

Annons
 

Individuellt hade LKGF fyra flickor med i tävlingen. Anna Gunnarsson var uttagen i ungdomsklassen och gjorde fina prestationer i fristående och rep. Sitt bandprogram fick Anna inte att stämma så det blev många poängavdrag och en sjätteplats totalt. Sabine Lif från Nevis RG vann ungdomsklassen.

Ida Nordehammar och Ronja Benediktsson tävlade i juniorklassen med den äran. Ida gjorde två bra program i rep och band men hade två onödiga missar i kägelmomentet. Denna insats gav henne en silvermedalj i klassen. Ronja som tävlar jämt och säkert blev trea efter lite otydligheter i sitt bandprogram. Dessförinnan hade Ronja gjort bra framförandet både i boll och käglor. Juniorklassen vanns av en mycket duktig gymnast från Danmark.

I seniorklassen tävlade Sandra Petersson i grenarna tunnband, käglor och band. Sandra gjorde fina prestationer i tunnband och käglor men blev lite darrig i bandmomentet Men det är härligt att se gymnastikglädjen som Sandra med sin mogenhet utstrålar på tävlingsgolvet. Sandra blev totalt fyra i den hårda konkurrensen.Vann gjorde Sara Larsson från Nevis RG.

– Totalt vann Skåne och det var ju glädjande att vi kunde försvara de skånska färgerna till nästa års möte som troligtvis blir i Nevis RGs regi. Nu väntar sommarträning med kondition, styrka och nyskapande av program på LKGFs tävlingsflickor, hälsar en glad Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser