Annons

Landskronaroddare i Tyskland

Vid helgens tävlingar i Tyskland deltog Landskronaroddarna David Andersson i en seniorregatta i Ratzeburg och Olof Nilsson i en juniorregatta i Hamburg. Båda satt i var sin fyrsculler och var uttagna av Svenska Roddförbundet.

I Ratzeburg tävlade David i lättviktsklassen vilket innebär att medelvikten i laget inte får överstiga 70 kg och ingen roddare får väga mer än 72 kg. Laget kom in på tredje plats efter ett tyskt och ett danskt lag. I båten satt också Olof Jonmarker, SPIF, Joakim Toll, Halmstad och Kristoffer Karlsson, Mölndal.

Annons
 

I Hamburg rodde Olof i samma båttyp, dvs fyra man med vars två åror och utan styrman. Övriga roddare var Jim Fröblom,SPIF, samt Johan och Marcus Palm från Jönköping. Laget tog en andra plats på lördagen och blev sexa på söndagen. I loppen deltog lag från Tyskland, Danmark, Holland och Schweiz. Att danskarna hölls på avstånd bådar got inför Junior-NM i Sorö i Danmark den 3-4 juli.

Närmast i tävlingskalendern ligger Hjelmsjöregattan i Örkelljunga den 19-20 juni. Hjelmsjön är Skåneklubbarnas hemmabana och ett av Sveriges bästa roddarrangemang. Startlista finns på www.skanerodd.se.

Inrapporterat av Bengt Nilsson, ordförande i Landskrona Roddklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser