Annons

Landskronaelev till Fysik-OS i Sydkorea

I sommar avgörs den internationella fysikolympiaden i Sydkorea och en av de svenska deltagarna är Andreas Stolt från klass NV01a på Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona.

Fysiktävlingen arrangeras varje år av Svenska Fysikersamfundet. Den är avsedd för elever på gymnasiet som läst kursen fysik A och större delen av kursen fysik B. Första etappen är kvalificeringstävlingen, som äger rum på de enskilda skolorna. Denna del fungerar också som lagtävling, där de tre bästa resultaten från varje skola räknas enligt Landskrona Kävlinge Svalöv gymnasieförbunds hemsida.

Annons
 

I år deltog drygt 300 elever från 73 olika skolor runt om i Sverige i den svenska delen av tävlingen. Allvar Gullstrandgymnasiet kom genom fina insatser av Andreas Stolt, Stefan Skoog och Peter Szilagyi på en hedrande tionde plats i lagtävlingen.

De allra bästa i kvalificeringstävlingen går vidare till finaltävlingen, som i år hölls i Göteborg den 14 – 15 maj. Andreas Stolt var en av de tolv som i år gick vidare och deltog i finaltävlingen i Göteborg. Väl där kom han på en imponerande andra plats, och blev därmed en av de fem som gick vidare till fysikolympiaden.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser