Annons

VÄO handlar över nätet

Nu skall VÄO, vård-, äldre- och omsorgsförvaltningens, börja handla över nätet.
– Denna vecka har driftsstarten skett för projektet att till vårdtagare inom hemvården köpa dagligvaror via Internet. Syftet med projektet är att frigöra resurser, ge större möjligheter att arbeta med kvalificerade uppgifter, skapa en förbättrad arbetsmiljö, öka säkerheten och höja kompetensen, skriver planeringssekreterare Jan Lundberg i ett pressmeddelande.
I projektet deltar drygt 80 vårdtagare, fördelade på hemvårdsenheterna Borstahusen, Kopparängens servicehus, Koppargården, Sandvången, Silvergården, V Fäladen och V Fäladens servicehus.
Beställningarna av dagligvaror görs med hjälp av en särskild programvara och skickas via Internet till Coop Konsum i Landskrona. Butiken ska sedan
leverera de beställda varorna hem till vårdtagarna.
– Dessa får hjälp, om det behövs, att packa upp varorna och sätta in dem i rätt förvaringsutrymme av dem som kör ut varorna till respektive vårdtagare.De vårdtagare som inte själv klarar att öppna för varuleveransen, får hjälp av en hemvårdare med detta, poängterar Jan Lundberg. Leveranserna sker vardagar efter ett överenskommet leverensschema. De flesta får varor en gång per vecka.

 

Annons
 

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser