Annons

Bangolftävlingar lockade stort startfält

Bangolfklubben Linjens årliga tävlingshelg i Badhusparken lockade i år 23 mixedpar och 91 startande i den nationella slagtävlingen. Tävlingarna som i år spelades på Pingstdagen och Annandagen, samlade deltagare från 15-talet klubbar i det sydsvenska distriktet. Hemmaklubben Linjen ställde upp med 7 mixedpar och 26 deltagare i de individuella klasserna. I mixedtävlingen blev Linjens Joel Andersson och Camilla Lövström tvåa efter Malmös Michael Andersson och Marie-Louise Persson, som snittade så lågt som 32,6 över 5 varv.

I den nationella tävlingen tog följande Linjenspelare pris: Lars Engstrand trea i herrveteraner, Inger Hajny tvåa i damveteraner, Kent Kirkegaard tvåa i oldboys, Joel Andersson segrare i pojkar A, Malin Jacobsson segrarinna flickor B, Mats Henning tvåa i B-klassen. I den efterföljande superfinalen, till vilken de 9 bästa spelarna oavsett klass kvalificerade sig, tog Andreas Feuk tredjepriset efter särspel mot Kjell Fredriksson, Sjöviken. Bästa varv, 28 slag, presterades av Gustav Björnberg från Olofström. Björnberg är också den spelare som innehar banrekordet på Linjen med 24 slag.

Annons
 

Mer resultat och bilder från tävlingen finns på www.linjen.nu.

Inrapporterat av Andreas Feuk, Bangolfklubben Linjen.

BGK Linjens serielag i topp
Efter att ha vunnit fem av sex matcher så ligger Bangolfklubben Linjens representationslag i toppen av division 2 södra A. Serien är dock väldigt jämn och strax efter på 8 poäng jagar tre lag.

Laget är nu en av favoriterna till seriesegern och därmed avancemang till näst högsta serien (div. 1).
– Det återstår 2 omgångar, så det är väl egentligen för tidigt att börja spekulera i någonting, men det känns som vi har goda chanser att slåss om seriesegern. Ett avancemang hade varit ett stort steg i rätt riktning, säger Stefan Wittenström, lagkapten.

Andra omgången spelas i Olofström helgen 12-13 juni.

Bra går det även för klubbens två andra serielag. Linjen 2 ligger trea i div. 3 och tredjelaget leder reservlagsserien efter full pott första omgången. För mer info, gå in på www.linjen.nu.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser