Annons

Sommarsäsongen på Tycho Brahe minnena

Satsningen för att utveckla Tycho Brahe minnena är nu inne på sitt tredje år. De åtgärder som utförts hittills har fått ett mycket gott mottagande av allmänheten och under 2003 kunde anläggningen med bred marginal räkna in ett nytt publikrekord på 36.311 betalande besökare.

Under den kommande säsongen bjuder anläggningen på följande nyheter:
Utvidgningen av den rekonstruerade trädgård som en gång fanns runt slottet Uraniborg fortsätter och i år kommer stora delar av den nya trädgården att vara planterad. Arbetet med avgränsningen av växtbäddarna med ekplank kommer att inledas.

Annons
 

Den 8 juni inträffar en så kallad Venuspassage vilket innebär att Venus, som har sin bana mellan jorden och solen, passerar framför solen. Senaste tillfället som detta kunde ses i Sverige var för 122 år sedan. Om det blir klart väder denna förmiddag i år så kommer vi på Tycho Brahe minnena att med hjälp av teleskop, kamera och en projektor att följa passagen på storbilds duk.

Helgen den 31 juli och 1 augusti blir det marknadsdagar på Tycho Brahe minnena med renässansen som tema. Det blir försäljning av lokalt producerad mat, hantverksprodukter och konsthantverk med 1500-talet och renässansen som tema. Musik från tiden och gycklare ingår också i planeringen.

Folkuniversitetet fortsätter sin serie av populärvetenskapliga föreläsningar vid tre tillfällen under augusti månad. Med hjälp av forskare från universitetet i Lund får publiken möjlighet att få en inblick i den senaste kosmologiska forskningen och de frågeställningar kring mänskans plats och universums framtid som denna ställer.

Planen har varit att ett nytt museum skulle öppnas under sommaren. Dessvärre kan det nu konstateras att detta inte blir möjligt. Processen kring förvärvet av kyrkan, tillstånd från antikvariska myndigheter och upphandling av byggnadsarbeten har dragit ut för långt på tiden. Invigningen av det nya museet är nu bestämt till april 2005.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser