Annons

Två SM-silver till Landskrona Asiatiska Förening

I helgen samlades fighters från föreningar runt om i landet för att tävla om att bli svenska mästare i LC kickboxning. Många bra matcher med högt tempo avgjordes och slutligen har en mästare i var viktklass korats.

Landskrona Asiatiska Förening var på plats med fem fighters, vilket resulterade i två silver.
Katarina Pettersson, -50kg, som tog brons på SM 2003, gick två matcher under helgen. I matchen om bronset fick Katarina möta Anna Christiansen från Karlskrona, som är högst rankad i viktklassen och som tagit silver och brons på VM.
Katarina lyckades plocka många poäng med sina stoppsparkar och gjorde en bra och kontrollerad match. Tyvärr räckte detta inte och Katarina förlorade matchen om bronset.

Annons
 

Martina Hallenborg, -60kg, ansågs ha goda chanser att plocka hem en medalj vid sitt första SM. Martina övertygade, kontrollerade och vann sin första match.
I semifinalen fick Martina en chans till revansch då hon fick möta en tjej från Karlskrona som hon tidigare förlorat mot. Även i denna match gick Martina in styrde och kontrollerade matchen från början till slut genom att plocka hem poäng med snygga slag och spark kombinationer. Det blev ännu en vinst för Martina.
Finalen som gick mot Maria Persson från Ängelholm hade ett mycket högt tempo. Martina gjorde en mycket bra match och bjöd Maria på ett ordentligt motstånd, men tyvärr blev det förlust. Dock lyckades Martina kamma hem en silvermedalj vid sitt första SM.

Detta var även Edwin Pettersson, -63 kg, första SM. Edwin som har gjort bra ifrån sig under vårens tävlingssäsong lyckades säkra segern i sin första match genom ett bra tempo och tekniska boxningskombinationer. I sin andra match fick Edwin möta en mycket rutinerad fighter, Mikael Berg från Jönköping. Även denna gång höll Edwin ett högt tempo och visade upp bra och snabba slagkombinationer, men tyvärr blev det en förlust i denna match.

Även Joakim Johansson, som sen tidigare både har brons- och silvermedaljer från VM, tävlade i -63kg klassen. Joakim har inte varit tävlingsaktiv under våren och lyckades tyvärr inte ta någon medalj på årets SM. Joakim tappade fokus i sin första match och lyckades därefter inte samla ihop sig och fightas på det vis han brukar göra.

Tony Berglund, -94kg, som tidigare tagit guld på VM, har vunnit samtliga av sina tävlingar under våren. Dock blev det förlust för Tony i SM finalen efter en mycket hård och jämn match. Det var Tony som styrde matchen och han plockade många poäng genom raka slagkombinationer, stoppsparkar och höga sparkar. Dock hade Tony domarnas röster mot sig och fick se sig besegrad. Trots detta plockade han hem en silvermedalj.

Inrapporterat av Janeth Augustsson, ordförande i Landskrona Asiatiska Förening
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser