Annons

Landskrona Simsällskap nia på Ullbergstrofén

Landskrona Simsällskap åkte till Göteborg för att delta på Ullbergstrofén i helgen. Ullbergstrofén är en av landets största ungdoms- och seniortävlingar bortsett från mästerskapen. Ca 50 klubbar deltog och LS lyckades placera sig som 9:de klubb. LS hade en trupp på 24 simmare och skrapade ihop 21 finaler och 4 medaljer. Tävlingen var
säsongens sista kortbanetävling och resultaten visade på stor förhoppning inför kommande långbanesäsong.

Caroline Ohrlander –90 är en ny stjärna i LS. Caroline har skördat flera åldersklassrekord i klubben på bröstsim och börjar få upp ögonen på klubbrekorden. På Ullberstrofén simmade hon 100 bröst och tog sig vidare som andra tjej. Väl i finalen lade hon om sin strategi och simmade lite coolare första 50. Där efter lade hon in stöten och ledde efter 75 meter. 10 m innan mål var saken klar då Caroline var ohotad och sänkte sitt personliga rekord med nästan en sekund till 1.16.89.

Annons
 

Det finns fler bröstsimmare i LS. Isabelle Landgren –92 simmade också 100 m och gick vidare till final som tredje tjej. Isabelle gjorde en Caroline och sänkte sitt pers med en sekund till 1.24.55 och lyckades bärga bronset till LS. Rebecka Ekelund, också –92 gick vidare till final på 4 av sina fem sträckor. Bäst gick det på 100 fritt vilket hon ledde efter försöken. Rebecka slog lite underifrån men lyckades plocka hem guldet på det fina personliga rekordet 1.03.43. Rebecka tog även medalj på halva distansen. Det blev ett brons med 29.77.

Jacob Adamowicz –88 är en duktig frisimmare och gick vidare på både 100 och 50 m. På 50 kröp han dunder 26 sek till 25.96. På 100 m satte han handen i kaklet efter 56.60, inga medaljer dock. Anna Pihl, -89 gick inte till final men genomförde ändå flera stora prestationer. Hon hade lite oflyt på 50 fitt då hon missade final med ynka 4 hundradelar, 28.90. I lagkapp öppnade Anna genom att simma 100 rygg. Anna sänkte sitt pers till 1.11.12 vilket hade räckt till final i den idividuella klassen. Amanda Landgren också –89 gjorde också en bra tävling men fick inte den bekräftelse som hon förtjänar. Strax efter Anna på 50 fritt, brutet lopp på 100 fjäril som länge såg bra ut och strax utanför final på 100 rygg trots personligt rekord.

Sophie Stoltenborg –93, yngst i truppen gjorde sitt livs första Ullberg. Sofie låg strax över sina pers i försöken men gick ändå vidare till final på 4 av sina grenar. Sophie visade på stor mental styrka trots stor press genom inmarsch och strålkastare då hon simmade snabbare i finalerna på samtliga sträckor.

Jacob Rasmusson –91 simmade två finaler, 100 fritt och 100 rygg. På rygg persade han med flera sekunder och var en hårsmån från att kvala till svenska ungdomsmästerskapen senare i sommar. Sandra Persson simmade också 100 rygg och 100 fritt och var vass på fritt med 1.04.55. Sofie Åkerberg –92 är ryggsimmare och simmade final. Hon sänkte sin försökstid med över en sekund till 1.16.88.

I 92-klassen finns det många talanger i LS. På 100 fjäril och 50 fritt gick hela tre LS vidare till final. Rebecka E och My Fridell var två av dessa. Tredje tjej på 50 fritt var Jessica Anderberg och på 100 fjäril var det Louise Hultgren.

Johan Norén –86 har alltid lyckats bra på Ullbergstrofén och har ofta stått på prispallen. Johan simmar helst fjäril och gick vidare på 100 meter. 1-minutsvallen hägrar men han lyckades inte krypa under den här gången utan landade på 1.00.23.

För fullständig resultatlista: www.goteborgsim.se

Inrapporterat av John Gartsjö, tränare i LS
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser