Annons

Framgångar för Landskrona Roddklubb i Danmark

I helgen avgjordes Copenhagen Regatta i Bagsvaerd sjö norr om Köpenhamn. Det var under blåsiga väderförhållanden Landskronas Junior A-roddare Peter Paulsson och Olof Nilsson kunde ta hem var sin seger under lördagen.

Peter vann en övertygande seger i singelklassen. Utan några problem tog han sig över de 2000 metrarna och kom före konkurrenterna med flera båtlängder. Att segra i singel i internationell konkurrens var en av Peters största framgångar hittills i karriären.

Annons
 

Olof rodde i den fyrsculler som Svenska Roddförbundet testar inför JNM och eventuellt JVM framåt sommaren. Övriga roddare var tvillingarna Marcus och Johan Palm från Jönköping samt Jim Fröblom från Stockholmspolisen. I hård konkurrens med båtar från Norska och Danska Roddförbundet vann de en klar seger. Det var lyckliga och själv något överraskade roddare som fick stå överst på prispallen. Tidigare har de aldrig lyckats slå det danska laget.

Under söndagen rodde Olof åter i fyrscullern och i hård motvind med höga vågor blev tävlingen lite chansartad. Fyran tog sig in på en silverplats efter danskarna som blev tvåa dagen före. Innan detta lopp hade laget också delat upp sig i två båtar och tävlat i klassen Dubbel Junior A. Här vann bröderna Palm med Olof och Jim på en andraplats.

Nästa helg väntar Rådasjöregattan i Mölndal. Även detta är en observationsregatta för Svenska Roddförbundet.

Resultat mm finns att läsa på www.regatta.dk och www.mrk.nu.

Inrapporterat av Bengt Nilsson, ordförande i Landskrona Roddklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser