Annons

Kommunen söker ny arrendator till Strandpaviljongen

Kommunen har köpt tillbaka kontraktet på Strandpaviljongen från
konkursförvaltaren och söker nu efter en ny arrendator.
– Vi ville inte ha ut Strand på annons och därför har vi tagit tillbaka
kontraktet,
berättar fastighetschef Lennart Halldin. Närmast förhandlar kommunen med olika lokala intressenter för att hitta en lösning vad gäller Strands framtid.
– Inget är klart än, men jag hoppas att vi kan hitta en lösning inom en snar framtid, påpekar Lennart Halldin.

Strand i dess nuvarande form skulle i år ha 10-årsjubilerat, men inget blev riktigt som man hade tänkt efter det att byggnaden återuppbyggds efter branden 1993.
För en kostand av närmare 30 miljoner återskapades Strandpaviljongen, men det har varit svårt att få ekonomi i verksamheten.

Annons
 

En som är väl bekant med svårigheterna är Mats Wilhelmsson som drev nya Strand i tre år innan han lämnade över till Fredrik Lööw som blev den första i raden av arrendatorer som tvingades i konkurs.
– Vi såg att det inte gick att driva Strand efter de regler som kommunen satt upp och det gäller fortfarande, sa Mats Wilhelmsson i en tidigare intervju, men han säger sig samtidigt vara intresserad om kommunen vill ha honom tillbaka som arrendator.
– Visst kan jag tänka mig att ta över Strand, men då är kravet att kommunen inte skall bestämma över öppethållandet och dessutom krävs en ordentlig renovering. Strands goda rykte är fullständigt kört i botten efter desenaste årens vanskötsel och här kan kommunen inte smita undan sitt ansvar, menar Mats Wilhelmsson och närmast återstår att se om kommunen lyckas med ambitionen att hitta en ny arrendator innan sommaren är tillända.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser