Annons

Pettersson avstängd mot AIK

När BoIStränaren Janne Jönsson efter förlustmatchen mot Hammarby bad domaren Åke Andreasson om en förklaring till domsluten som kom att påverka matchutgången kom nästa kalldusch. – Han förklarade då att Jörgen Pettersson fått två gula kort, ett för att han sparkade till en vattenflaska och ett för en svordom. Han är därmed avstängd i matchen mot AIK, förklarar en mycket besviken Janne Jönsson som dock vill avvakta det definitiva beskedet från förbundet innan han går in på hur BoIS skall reagera på bestraffningen. – Vi vill se vad man skriver i rapporten innan vi agerar, men jag har svårt att se hur domaren skall komma undan ett sådant uppträdande utan att få någon form av bestraffning, menar Janne och än mer förbannad var Jörgen Pettersson. – Det finns bara ett ord, skandal. Jag fick inte veta något om varningarna förrän i efterhand och att en domare som han för döma i allsvenskan är helt otroligt, menar Jörgen som samtidigt är ångerfull efter sin reaktion. – Visst, det var fel av mig. Men vi spelare straffas om vi gör något fel, men domarna tycks alltid klara sig. Det tycker jag är fel. Pallar domaren inte trycket på Söderstation så skall han inte döma matcherna och det är påfallande ofta som domarna tycks gynna Stockholmslagen, funderar Jörgen och spär därmed på bränslet på den debatt som började redan förra säsongen och som nu fått ny fart genom Åke Andreasson minst sagt svaga insats. BoIS noterade därmed hela åtta gula kort i matchen mot Hammarbys enda och så stor skillnad på tuffhet är det knappast mellan de båda lagen. Dessutom får BoIS klara sig utan såväl Antti Okkonen, som fick två gula under ordinarie matchtid, som Jörgen Pettersson i den avslutande matchen mot AIK före EM-uppehållet. – Det blir ett tufft avbräck, men samtidigt vet killarna vad som gäller och vi skall göra vad vi kan för att vinna den matchen, menar Janne Jönsson som de närmaste veckorna kommer att ha en ny spelare i träning. Nigerianen Philip Onyemah, född 1984, kommer att köra med BoIS i två veckor och det handlar om en anfallare som närmast kommer från den portugisiska klubben Farnalicao. – Jag vet inte mycket om honom, men vi kommer att testa honom de närmaste veckorna, sen får vi se vad som händer, förklarar Janne Jönsson. Därmed talar det mesta för att BoIS inte förlänger lånet av Dejan Pavlovic som går ut i samband med matchen mot AIK nu på söndag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser