Annons

Landskrona Asiatiska Förening står inför en fullspäckad helg

I helgen är många av Landskrona Asiatiska Förenings kämpar i elden och det spås många medaljer för klubben. För kickboxarna är det SM i Karlskrona som gäller och för Wushu-utövarna är det RM i Söderhamn. Det är två viktiga tävlingar där det kommer fightas om landslagsplatser. Föreningen kommer att ha fem deltagare på plats för att fightas om medaljer på kickboxnings-SM. Katarina Pettersson, -50kg, som tog brons på förra SM är en av deltagarna och hon jagar nu en ädlare valör på sin medalj. Joakim Johansson, som sedan tidigare både har brons- och silver-medaljer från VM, har inte varit tävlingsaktiv under våren men skall med upp och fightas om en medalj. Joakim som är mycket rutinerad går i den tuffaste viktklassen för herrar, -63kg. Även Edwin Pettersson, som gjort bra ifrån sig under vårens tävlingssäsong, kommer att delta i denna viktklass. Edwin kommer att möta mycket rutinerade motståndare i sin viktklass men han har ett stort fighterhjärta och rätt inställning med siktet inställt på en medalj. Martina Hallenborg, -60kg, har visat upp en bra teknik i sina matcher under våren och spås ha goda chanser till en medalj i sitt första SM. Tony Berglund, som tidigare tagit guld på VM, har i stort sätt redan säkrat en landslagsplats då han vunnit samtliga av sina tävlingar under våren. Vid kommande Riksmästerskap 2 i Wushu (kung-fu) har Tereze Lindberg och Johan Larsson stora chanser att ta landslagsplatser inför EM i Moskva till hösten. Trots att båda två är regerande svenska mästare så är de inte garanterade landslagsplatser. Det gäller att prestera bra på årets två andra stora tävlingar också, RM1 och RM2. Tereze Lindberg är storfavorit efter att vunnit RM1 och har i princip sin landslagsplats säkrad inför EM i Moskva den 1-6 september. Dock måste hon övertyga landslagsledningen om att hon verkligen kan prestera bra resultat mot internationellt motstånd också. Lindberg måste därför inte bara vinna utan vinna övertygande även denna gång. Johan Larsson är finaltippad utan att vara favorit trots att han är regerande svensk mästare. För honom är det absolut nödvändigt att vinna för att placera sig i topp i rankingen. Eftersom man bara får skicka fem deltagare i herrklassen trots att det finns nio viktklasser räcker det inte med att vara bäst i landet i sin viktklass. Larsson måste bevisa att han är kapabel att nå en bra placering i EM och att han klarar av att ta en bättre position på plattformen än senast på SM.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser