Annons

Succé för Landskrona Simsällskap i Klippan

Landskrona Simsällskap gästade Klippan och Simiaden Region i helgen som gick. Simiaden Region är en finaltävling för simmare 12 år och yngre i Skåne. För 3 veckor sedan simmades Simiaden distrikt på 4 olika ställen i Skåne. Från de sammanlagda resultatlistorna gick de 18 bästa simmarna i varje gren vidare till Simaden Region. LS ställde upp med hela 42 starter och 6 lagkapper. Av dessa starter kammande LS hem 10 medaljer. LS har som bekant ett fantastiskt starkt gäng –92-tjejer. Detta visade de i första lagkappen, 4×100 medley. LS hade två lag som gått vidare från distriktstävlingarna. Det blev en total dominans för LS då man plockade hem segern samt tredjeplatsen. Ingen annan klubb hade två lag med i grenen och LS plockade hem hela två medaljer. Tjejerna som simmade var i Lag 1: rygg- Sofie Åkerberg, bröst – Isabelle Landgren, Fjäril My Fridéll och Fritt – Rebecka Ekelund. Lag 2: Lovisa Klarén, Jessica Anderberg, Louise Hultgren och Sophie Stoltenborg (-93) Tjejerna simmade givetvis också 4×100 fritt där Louise ersatte Isabelle i första laget (inget andra lag) LS visste att det skulle bli tuffare att plocka hem segern på frisimmet men satsade friskt. Efter tredjesträckan ledde LS knappt och Louise hoppade i vattnet. Med bara 50 meter kvar var det alldeles jämt, då svarade Louise. Med järnvilja såg man till att guldet gick hem till LS även på frisim. Rebecka lyckades även plocka hem medaljer individuellt på 200 medley, 100 och 400 fritt silver, silver och brons. Louise simmade också 200 medley och lade sig på topp fem. Isabelle är en snabb bröstsimmare och plockade även hon hem ett silver med 1.28.85. Under söndagen simmade de yngre tjejerna 10 år och yngre också medleylagkapp, 4x50m. I laget: Caroline Andersson-Ekström, Julia Svensson, Lisa Rigby och Hanna Brko. Tjejerna stod för en megaskräll när de vann sitt heat och på en bra tid, 2.55.54 som satte ordentlig press på andra och sista heatet. Det skulle senare visa sig att tjejerna som precis tagit sig vidare till regionsfinalen lagt beslag på bronspengen. Lisa skördade flera individuella medaljer. 100 fritt, 100 rygg och 50 fjäril. Silver, silver och brons. Andra prestationer som också tål att nämnas är, Viktoria Ekelund, 7.a på 100 bröst med 1.35.07 och Sophie Stoltenborg 50 fjäril 7:a på 38.25.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser