Annons

Landskrona är fantastiskt – lär känna din stad

Under devisen \”Landskrona är fantastiskt – lär känna din stad\” leder turistbyrån guidade vandringar i Landskrona med omnejd. Några av turerna är återkommande sedan tidigare år, men många nya erfarenheter kan göras. Tisdagen den 25 maj är premiärturen, en byavandring i Asmundtorp. Turen som guidas av Erik Löfgren, ordförande för Rönneberga Härads Hembygdsförening, är ny för i år. Kyrka och gammal bebyggelse beses och vandringen avslutas på hembygdsgården. – Vår bygd är rik på fornminnen, informerar Löfgren som hoppas att byavandringen ska slå väl ut. Sedan tidigare har man haft turer till Gråen och så även i år. De har varit så populära att man utökat till fyra turer med början i augusti. – Ön är ett fågelskyddsområde och det råder tillträdesförbud fram till 1 augusti, därför ligger turerna så sent, förklarar Sven-Erik Thosteman som guidar på Gråen-turen. Vidare rekommenderar han rejäla skodon och oömma kläder. – Vandringen är i oländig terräng och det klättras upp och ner på vallar. Totalt är 11 olika vandringar inplanerade och då vissa genomförs mer än en gång blir det sammanlagt 19 guidade turer. Det är något flera än förra året. Guiderna påpekar att det är viktigt att man föranmäler sig, då turer kan komma att ställas in omför få anmälningar inkommer och att vandringarna är begränsade till ett visst antal personer. Turerna i år är följande, Byavandring i Asmundtorp Fästningsön Gråen, Gipsön med hamntur Sireköpinge S:t Johannis Baptistae + Sofia Albertina Taggiga tistlar och dramatiska dahlior Träden i stan Bland granit och brons Kulturpromenad i Glumslöv Cykeltur med kulturupplevelser Fredrik Sundbärg, stadsarkitekt 1901-1913 Frans Ekelund, stadsarkitekt 1913-1949 Vill du anmäla dig eller veta mer om de guidade turerna kan du bege dig till Landskrona & Vens Turistbyrå på Storgatan 36, ringa 0418 – 47 30 00 eller besöka hemsidan www.tourism.landskrona.se.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser