Annons

Kulturskolefestivalen invigd 

Strax innan 17.30 igår invigdes den kulturskolefestival som Landskrona Direkt skrivit om tidigare. En stor samling ungdomar paraderade upp längs Storgatan under bulller och bång på sin väg mot Teatern. De ringlade förbi torget likt en månghövdad orm, eller kanske som den Sasser-mask som olyckligt försenat festivalens program. Efter att ha passerat teatern kom så paraden via Nygatan till Rådhustorget och efter ett kort invigningstal av Kulturskolans rektor Björn Larsson, \”klipptes\” invigningsbandet på ett lite annorlunda sätt. Gycklarelever från Landskrona Kulturskola delade bandet medelst eldsprutande. Kulturskolans program finns från och med idag att få på konsertställen där festivalpasset säljes för det facila priset av 20 kronor. Knappen ger inträde till alla festivalens evenemang. Ikväll kommer Landskronaborna att få möjlighet att se bland annat Octave Conspiracy From Planet HELL!, ett lokalt rockband som gör sin debutspelning. Enligt bandmedlemmen Jamie Telin spelar gruppen experimentell, melodisk TV-spels musik med hårt sound. Octave Conspiracy From Planet HELL! Spelar på Rådhustorget klockan 17.45 tillsammans med Led Leathers som är Kulturskolans eget rockband. Här följer det som återstår av festligheterna: Tisdag 18/5 17.00-17.30 Snäckorna (Museets café) Det här är en ensemble med Landskrona Kulturskolans yngsta stråkmusiker. 17.30-18.00 Blue Stomp (Teaterns Lastbrygga) Detta är Landskrona Kulturskolas yngsta blåsorkester som drivs i samarbete med ABF. 17.30-18.30 Shut up and play (Frälsningsarmén) En rockgrupp som huvudsakligen spelar irländsk folkmusik. 17.45-18.15 Led Leathers & Octave Conspiracy from Planet Hell (Rådhustorget) Led Leathers\” är Landskrona Kulturskolas rockband. De framträder här med ett rockband från ABF som heter \”Octave Conspiracy from Planet Hell\”. 18.00-19.00 Bamberg Musikschuleorchester (Landskrona Teater) Denna symfoniorkester spelar allt från barockmusik till filmmusik under ledning av Martin Erzfeld. Du kan läsa om orkestern på sidan. 18.30-19.00 Blåsarskolan – Allé (Rådhustorget) 19.00-19.30 Streichenquartett der Städtische Musikschule Bamberg (Café 31) Stråkkvartett från Tyskland. 19.00-20.00 Piano Trio of Zoltán Kodály School (Frälsningsarmén) En klassisk pianotrio som huvudsakligen spelar ungerska tonsättare, såväl klassiska som nutida. Ensemblen har vunnit ett flertal priser och utmärkelser. 19.30-20.00 Red Stamp (Rådhustorget) Detta är en av Landskrona Kulturskolas Blåsorkestrar. 19.30-20.45 – Trollkarlen från Oz (Landskrona Teater) Landskronas Kulturskolas teaterelever ger sin version av den kända sagan Onsdag 19/5 17.00-17.30 Blåsarskolan – Allé (Frälsningsarmén) 17.15-18.45 Kulturum (Landskrona Teater) Flera elever från Landskrona Kulturskola uppträder. 17.30-18.00 Overdrive (Rådhustorget) Overdrive är ett coverband från Asmundtorp. 18.00-19.00 Red Stamp & Landskrona Ungdomsorkester (Frälsningsarmén) Red Stamp och Ungdomsorkestern är Landskrona Kulturskolas två äldsta blåsorkestrar. Alla Kulturskolans blåsorkestrar drivs i samarbete med ABF. 19.00-19.30 Led Leathers & Jagos Kosmonaut (Rådhustorget) Led Leathers är Landskrona Kulturskolas rockband. De framträder här med ett rockband från ABF som heter Jagos Kosmonaut. 19.30-20.00 Folkfräs (Café 31) Folkfräs är Landskrona Kulturskolas folkmusikensemble. Tyngdpunkten ligger på svensk och irländsk folkmusik, men även andra nationers folkmusik slinker med på vissa konserter. 19.30-20.30 Prima Donnor (Frälsningsarmén) Kulturskolans äldre stråkensemble spelar alltifrån Barockmusik till musik från Data-spel. 19.30-20.45 Trollkarlen från Oz (Landskrona Teater) Landskronas Kulturskolas teaterelever ger sin version av den kända sagan. 19.30-20.45 Kulturum (Sofia Albertina Kyrka) Flera elever från Landskrona Kulturskola uppträder. Du kan läsa mer om konserten på sidan ?? 20.00-20.30 Landskrona Ungdomsorkester (Rådhustorget) Ungdomsorkestern är Landskrona Kulturskolas äldsta blåsorkester. Ungdomsorkestern drivs i samarbete med ABF. Torsdag 20/5 12.00-12.30 Orchestra giovanile della scuola di Musica di camp Bisenzio (Rådhustorget) En orkester som spelar klassisk musik. Besättningen består av stråk- och blåsinstrument, gitarrer, piano och slagverk. Orkestern har deltagit i många festivaler, såväl hemma i Italien som utomlands. 12.30-13.30 Høje Tåstrup Ungdomsorkester (Frälsningsarmén) Dansk symfonisk blåsorkester. 13.00-13.30 Sax-o-fun (Rådhustorget) Programmet för denna 25 man starka holländska saxofonorkester innehåller verk av Gershwin, Ellington, Niehaus, The Blues brothers, Wiedoeft men också klassiska verk av Bach, Mozart, Beethoven, och Ravel. 13.30-14.30 Clariflute (Landskrona Teater) Clariflute är en holländsk ensemble, som består av blockflöjter, klarinetter och trummor. De spelar huvudsakligen musik av holländska kompositörer. 14.00-14.30 Big Band der Musikschule Muldenthal (Rådhustorget) Storbandsmusik från Tyskland. 14.00-15.00 Landskronas Blockflöjtsensembler (Frälsningsarmén) Landskrona Kulturskola har tre blockflöjtsensembler. \”Trio Hippolyta\”, blockflöjtskvintetten \”Red fire car\” och \”Landskrona Blockflöjtsorkester\”. 14.30-15.00 Percussion ensemble A.M.D. (Teaterns lastbrygga) Slagverksensemble från Holland med instrument som marimba, xylofon, vibrafone, pukor och trummor. Programmet innehåller slagverksmusik av alla de slag; klassiskt, populärmusik och modernt. De spelar till och med utan instrument… 15.00-15.30 Clariflute (Rådhustorget) Clariflute är en holländsk ensemble, som består av blockflöjter, klarinetter och trummor. De spelar huvudsakligen musik av holländska kompositörer 15.00-16.00 Nederlands Jeugd Accordeon Orkest’ (Landskrona Teater) 55 dragspelare i en orkester ger ett mäktigt sound. Det här är värt att lyssna till! Repertoaren innehåller tangos, pop, cubansk salsa och lättare klassisk musik. 15.30-16.30 Sax-o-fun (Frälsningsarmén) Programmet för denna 25 man starka holländska saxofonorkester innehåller verk av Gershwin, Ellington, Niehaus, The Blues brothers, Wiedoeft men också klassiska verk av Bach, Mozart, Beethoven, och Ravel. 16.00-16.30 Høje Tåstrup Ungdomsorkester (Teaterns lastbrygga) Dansk symfonisk blåsorkester. Du kan läsa mer om orkestern på sidan ??. 16.00-16.30 Furga (Rådhustorget) En världsmusikensemble från Gotland som hittar sin musik i Sverige och andra delar av Europa. Musik som de sedan arrangerar på sitt eget moderna sätt. Gruppen består av fioler, blåsinstrument och en kompgrupp. 16.30-17.30 Big Band der Musikschule Muldenthal (Landskrona teater) Storbandsmusik från Tyskland. 17.00-17.30 Nederlands Jeugd Accordeon Orkest’ (Rådhustorget) 55 dragspelare i en orkester ger ett mäktigt sound. Det här är värt att lyssna till! Repertoaren innehåller tangos, pop, cubansk salsa och lättare klassisk musik. 17.00-18.00 Percussion ensemble A.M.D. (Frälsningsarmén) Slagverksensemble från Holland med instrument som marimba, xylofon, vibrafone, pukor och trummor. Programmet innehåller slagverksmusik av alla de slag; klassiskt, populärmusik och modernt. De spelar till och med utan instrument. 18.00-18.30 Zimba Marimba Band and Membe Djembe (Rådhustorget) En spännande, svensk slagverksgrupp, bestående av arton unga musiker. De spelar både afrikansk marimba och djembe-trummor. 18.15-19.15 Sommarshow (Landskrona Teater) Vid varje terminsslut brukar Landskrona Kulturskolas gycklar- och dans-elever göra en show i vauduville-stil, med allt från sketcher via jonglering till trolleri. Fredag 21/5 12.00-12.30 Jugendblasorchester (Rådhustorget) Schweizisk blåsorkester med traditionell blåsmusikrepertoar. 12.00-13.00 String orchestra of Art school of Piestany (Landskrona Teater) Den här slovakiska stråkorkestern spelar pop och rock musik. 12.30-13.30 Chamber Orchestra of Kreismusikschule Heinsberg (Frälsningsarmén) Denna stråkorkester spelar musik från alla musikaliska tidsepoker. De spelar också musikaler och filmmusik. Dirigent är Ernest Frissen. 13.00-13.30 Sax pistols (Rådhustorget) Ett band från Norge, bestående av sex saxofoner, komp och sång. Deras program innehåller evergreens, jazz och blues. 13.30-14.30 Prima Donnor (Landskrona Teater) Kulturskolans äldre stråkensemble spelar alltifrån barockmusik till musik från data-spel 14.00-14.30 String Ensemble of Võru Music School (Rådhustorget) Den här orkestern vann första pris i en stor tävling mellan ensembler från musikskolor i Estland. De spelar olika sorters musik – mest klassisk, men ibland också folkmusik och pop. 14.00-15.00 River Band (Frälsningsarmén) 25 musikanter från Trosa i en orkester med blandade blås- och stråkinstrument. 15.00-15.30 Rage Date (Rådhustorget) Ett lite tuffare metal-band från ABF i Landskrona. 15.00-16.00 Jugendblasorchester (Landskrona teater) Schweizisk blåsorkester med traditionell blåsmusikrepertoar. 15.30-16.30 Sax pistols (Frälsningsarmén) Denna norska orkester består av sex saxofoner, fullt band och sångare. Programmet inkluderar evergreens, vanlig jazz och blues. 16.00-16.30 String orchestra of Art school of Piestany (Rådhustorget) Den här slovakiska stråkorkestern spelar pop och rock musik. 16.00-16.30 Klangligan (Teaterns Lastbrygga) Blåsorkester som spelar alla möjliga sorters musik från klassiskt till pop och jazz. Mest spelar de hemma i Finland, men har också varit med på en festival på Gotland. Orkestern har två dirigenter: Albinus Borg och Jan Takolander. 16.30-17.30 Viimsi Music School Orchestra (Landskrona Teater) Detta är en stor estnisk grupp med orkester och kör. De har deltagit i många musikaler som West Side Story, Oklahoma och Askungen. På festivalen kommer de att spela musik av Händel, ABBA, Kurt Weill och arrangemang av Ott Kask med estnisk musik. 17.00-17.30 River Band (Rådhustorget) 25 musikanter från Trosa i en orkester med blandade blås- och stråkinstrument. 17.00-18.00 String Ensemble of Võru Music School (Frälsningsarmén) Denna stråkorkester vann första pris i en stor tävling där orkestrar från olika musikskolor i Estland deltog. De spelar olika sorters musik, mestadels klassisk, men även folk- och popmusik 18.00-18.30 Still Goin’ Steel (Rådhusplatsen) Still Goin’ Steel är ett steelband från Danmark som spelar ångande caribisk musik på oljefat och slagverk. De är bra på att få i gång publiken eftersom musiken är het och visuell. 18.00-19.30 Zupforchester Bochum & Christophorus Choir (Sofia Albertina Kyrka) Under denna kyrkkonsert får du möta två ensembler. Zupforchester är en stråkorkester som består av mandoliner, mandolas, gitarrer och basgitarr. De spelar varierande originalmusik för Zupforchester, och transkriptioner av klassisk musik och folkmusik . Christophorus Choir är en kyrkokör med 50 medlemmar som framträder regelbundet i såväl kyrkor som konsertsalar. Repertoaren sträcker sig från barockmusik, spirituals och gospels till jazz. 18.15-19.15 Sommarshow (Landskrona Teater) Vid varje terminsslut brukar Landskrona Kulturskolas gycklar- och dans-elever göra en show i vauduville-stil, med allt från sketcher via jonglering till trolleri. 18.30-19.30 Klangligan (Frälsningsarmén) En blåsorkester som spelar all möjlig sorts musik från klassiskt till pop och jazz. Mest spelar de hemma i Finland, men har också varit med på en festival på Gotland. Orkestern har två dirigenter: Albinus Borg och Jan Takolander. 19.30-20.30 Final: ConneXion (Rådhustorget) Festivalen slutar med en magnifikt framförande. En show med orkestral världsmusik, med musiker och dansare från Nordhorn/Tyskland, Holland och Zanzibar/Tanzania. ConneXion innehåller storband, stråkkvartett, slagverksensemble, traditionell instrumental och vokal grupp samt dansarna, \”Imani Ngoma\” from Zanzibar/Tanzania. Verket är gjort som ett projekt, skapat för denna festival.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser