Annons

Framgångar för Landskrona Roddklubb

Vid helgens roddregatta på Ryrsjön i Lilla Edet gjordes goda resultat av Landskronaroddarna Olof Nilsson och Peter Paulsson. Tävlingen innehöll både 2000-meterslopp och sprintdistanser på 500 m. Loppen avgjordes i huvudsak under goda väderförhållanden utom under ett lopp. Det var vid lördagens singelfinal, herrar junior A, där både Olof och Peter kvalificerade sig ur ett stort startfält. Vid detta lopp var det kraftgt regn och blåst vilket dock inte hindrade Olof från att komma på bronsplats och Peter att ta en sjätteplacering. Vann gjorde Marcus Palm från Jönkping och tvåa blev Jim Fröblom, Stockholmspolisen. På söndagen satte sig Olof i en dubbelsculler tillsammans med Jim Fröblom för att testa förmågan inför eventuella kommande landslagsuppdrag. Detta var första tävlingen tillsammans vilket killarna fick känna av. Först efter 1500 meter började de få in rytmen och bli ett med båten. Detta räckte dock inte för att knäcka Jönköpingsbröderna Palm som tog hem segern i loppet. För alla fyra väntar Copenhagen Regatta kommande helg där Svenska Roddförbundet ska testa dem i en fyrsculler. Peter tävlade på sprintdistansen 500 m och knep där en silvermedalj. Även han kommer att ro i Köpenhamn och där testa några lopp i kombination med Halmstad.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser