Annons

Flitigt tävlande för gymnastikflickor

Under lördagen och söndagen var tävlingsflickorna i Landskrona Kvinnliga GF flitigt på tävlingsgolvet. Under lördagen var det tävlingar i Kristianstad. Det var \”På väg upp\” tävling för de allra yngsta och \”Regionsfinal\” för de som kvalificerat sig genom att tävla bra på tre Regionstävlingar i Miniorklassen. \”På väg upp\” flickorna tävlade i tunnband och fristående och det var \”givna program\”. Wiktoria Matulaniec tog hem guldmedaljen. Bronsmedalj till Linnéa Pernet. I Regionsfinalen hade LKGF en gymnast med och det var Tishana Persson. Hon lyckades bra med det mesta i tunnband, fristående och band. Guldmedaljen fick alltså följa med Tishana hem till Landskrona. Under söndagen var det tävling i Göteborg. Det var Götalandsmästerskapen som avgjordes både individuellt och i trupp. Individuellt måste man kvalificera genom att tävla bra på tre Regionstävlingar i \”Ungdomsklassen\” som motsvarar svårighetskraven på USM och \”Öppna Klassen\” som motsvarar svårighetskraven på JSM nivå. För trupperna är anmälan fri. Landskrona Kvinnliga GF hade en del flickor med individuellt och naturligtvis alla sina juniortrupper och en ungdomstrupp. \”Ungdomsklassen\” individuellt inledde dagens tävlande och Anna Gunnarsson blev bästa LKGF gymnast på silverplats. Charlotte Kamph blev femma och Frida Westerlund sexa. Alla tre flickorna gjorde fina framträdanden i fristående, rep och band. I \”Öppna klassen\” blev Ida Nordehammar silvermedaljör efter en suverän insats i band och framförallt käglor som tilldelades dagens högsta individuella poäng. Ronja Benediktsson tog hand om bronset. Isabelle Nordehammar blev sjua och Johanna Nordenberg blev åtta. Flickorna tävlade i boll, käglor och band. På eftermiddagen var det dags för trupptävlingar. I \”Ungdomsklassen\” trupp, kunde LKGFs ungdomstrupp ledd av Gro Pernille Haanes bärga hem guldmedaljen efter två fint genomförda friståendeprogram. Truppen består av: Tishana Persson, Malin Appelquist, Steffi Thern, Julia Pernet, Wiktoria Matulaniec och Kersin Nord. I \”Öppna klassen\” trupp, bjöd LKGFs \”svarta trupp\” sina värsta konkurrenter från Nevis RG på tre missar i varje program av de två genomkörningarna och resultatet blev en silvermedalj – \”som vanligt\”! \”Svarta truppen\” består av: Ronja Benediktsson, Johanna Nordenberg, Anna Gunnarsson, Amanda Gustavsson, Emmy Nilsson och Fredrika Johansson. \”Röda truppen\” gjorde ganska bra, men hade också lite missar men fick fina poäng i det tekniska värdet och blev bronsmedaljörer. \”Röda truppen\” består av: Ida Nordehammar, Isabelle Nordehammar, Louise Flemming, Elin Condrup, Elin Thornhagen och Sophie Lindberg. \”Blå truppen\” slutade på sjätte plats efter sin båda program. \”Blå truppen\” består av: Charlotte Kamph, Caroline Kamph, Elin Malm, Frida Westerlund och Sanna Olsson. Flickorna tävlade i sitt tunnbandsprogram som det skall tävlas på om två veckor i \”Korpens idrottshall\” då det handlar om USM och JSM på hemmaplan. Efter tävlingarna blev det klart att i \”landskampen\” mellan Danmark och Skåne d. 6:e juni i Köpenhamn tävlar följande LKGF gymnaster i det skånska laget: Sandra Petersson senior klassen. Ida Nordehammar och Ronja Benediktsson junior klassen. Anna Gunnarsson ungdomsklassen. I trupp representerar \”Svarta truppen\” och \”Ungdomstruppen\”, LKGF och Skåne.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser