Annons

BoIS föll mot Hammarby efter svag domarinsats

Domaren Åke Andreasson från Stenungsund hade ingen bra dag på jobbet när han hjälpte Hammarby till seger över Landskrona BoIS med 3-1 (0-0) inför 11 128 på Söderstadion. Matchavgörandet föll tio minuter efter det att Johan Andersson gett BoIS ledningen med 1-0 genom att slå bollen mellan benen på Ante Covic, matchen var då 72 minuter gammal. Covic gjorde en riktig tavla och tappade retfullt enkelt bollen mellan benen. Noterbart var att BoIS spelade med tio man efter det att Antti Okkonen fått lämna planen efter en knapp timme med två gula kort i bagaget. Hammarby öste på och när bollen hamnade hos Björn Runström i BoIS straffområde så hittade Åke Andreasson en straff som Peitur Marteinsson satte i mål efter 79 minuter spel. Bara minuter senare var Johan Andersson på nytt på väg igenom, men drogs i tröjan av Patrik Gerrbrand, något som Åke Andreasson valde att blunda för och istället visade han ner en protesterande Jörgen Pettersson från avbytarbänken till omklädningsrummet. – Oerhört frusterande att fel personer skall avgöra matchen, kommenterade en mycket sammanbiten Janne Jönsson direkt efter slutsignalen. – Deras straff skulle vara en frispark till oss när Runström drog Johnny Lundberg i tröjan och Johans straff var solklar, otroligt svag av domaren. Nu var det emellertid inget snack om vilket lag som förde matchen, den första kvarten fick BoIS knappt känna på bollen. – Det blev mycket jagande, men sen tyckte jag att vi fick spelet dit vi ville, kommenterade Jonas Sandqvist i BoIS-målet som fick kapitulera ytterligare två gånger, först lyckades Björn Runström från nära hål styra bollen i mål, 2-1 efter 85 minuters spel. Max von Schlebrügge punkterade sedan tillställningen när han satte 3-1, bollen styrdes mellan benen på Jonas Sandqvist, med bara minuter kvar att spela. Inte helt oväntat dominerade Hammarby matchbilden, BoIS fick kämpa hårt och domaren Åke Andreasson hittade hela sex gula kort i BoIS lag, Hammarby fick en \”tröstvarning\” på Runström med några minuter kvar att spela. Tuffast drabbade varningarna Antti Okkonen som fick lämna planen efter en knapp timmes spel och nu är avstängd mot AIK på söndag. Även om Hammarby hade mycket boll så skapades ytterst få riktiga målchanser, här fick Åke Andreasson ge Bajen en hjälpande hand. BoIS kämpade oerhört tappert och stod upp mycket bra matchen igenom. Hammarby fick inga ytor att spela på och det skapade frustration i laget, något som BoIS påpassligt utnyttjade trots att man var en man mindre på banan. Janne Jönsson plockade ut Jones Kusi Asare efter 70 minuter, in kom istället Pierre Gallo och Johan Andersson tog steget upp som ensam anfallare och hade det inte varit för Åke Andreasson så är frågan om han inte knäckt Hammarby med den manövern. Johan var ett ständigt orosmoment och visade varför U21-förbundskaptenen Torbjörn Nilsson satsar på honom som anfallare. Även om Bajen hade mycket boll så slutade matchen med 5-5 i avslut på mål och 11-9 i absolut totalt sett, siffror som säger en del om BoIS kämpastarka andra halvlek. – Vi stod upp bra och killarna skall ha all heder av sin insats, synd bara att fel personer skall avgöra matchen, analyserade Janne Jönsson som nu har en knapp vecka på sig att ladda laget för mötet med AIK på söndag, den avslutande före EM-uppehållet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser