Annons

BoIS-seger mot MFF

Efter debaclet i Halmstad senast, var det kamp och moral som krävdes, ansåg Janne Jönsson när BoIS-spelarna idag gick ut till årets tredje Skånederby.
– Bara uppträdandet var rätt så var jag nöjd. Att vi sen också lyckas greja tre poäng gör mig naturligtvis jätteglad, sa en lättade BoIS-tränare direkt efter slutsignalen.

För även om det i slutet blev onödigt, intill gränsen olidligt spännande med BoIS-ögon sett, så var segern odiskutabel. Redan i första halvlek visade BoISarna att det var de som hade nerverna bäst under kontroll. I matchens sjätte minut är Jones Kusi-Asare mycket nära att ge BoIS ett ledningsmål.
– Jag tror att domaren ska blåsa av mig för offside, säger Kusi-Asare som istället fick se Matthias Asper i malmömålet göra en reflexräddning på närskottet.

Annons
 

Men precis som i fjolårets hemmamatch mot MFF skulle Kusi-Asare hamna i målprotokollet.
I den sjuttonde matchminuten snappar Johan Andersson påpassligt upp en slarvigt slagen passning av Jon Jönsson och förlänger den till den djupledsspringande anfallaren.
Med Daniel Majstorovic flåsande i nacken och med Olof Persson bredvid sig trycker Kusi-Asare in bollen vid Aspers högra stolprot. Årets första mål från Doctorn var efterlängtat.
– Det är klart att det alltid är kul att göra mål, ler Kusi-Asare som hittills haft ett lite elände när det gäller att leverera just den varan.
– Det är skönt att det lossnade nu. Jag tror att bollen tuchar på Olof Perssons ben, men huvudsaken är att den går in.


– Vi spelade en bra kontringsfotboll och var betydligt aggresivare idag, ansåg Jörgen Pettersson
I första halvlek skapar MFF inte mycket mer än ett par halvchanser. Bland annat har Jon Jönsson en nick tät utanför efter en hörna och Niklas Skoog får finna sig i att Audun Helgason rensar undan bollen framför fötterna på honom. Mycket mer lyckas de himmelsblå inte prestera.
– Vi är inte tillräckligt bra just nu, det bara är så, konstaterar en besviken Niklas Skoog.

Audun Helgason tog verkligen vara på tillfället när Jönsson nu gav honom förtroende i den nykomponerade backlinjen. Bland annat rev han ner applåder när han effektfullt bröt bollen från yrvädret Tobias Grahn precis innan pausvilan.
– Det var på tiden man kom med, log den isländske backklippan och fortsatte,
– Jag känner mig stark och i bra form. Jag tycker att jag hade bra koll på både Grahn och Yngvesson.
Rent av så pass bra koll att Yngvesson blev utbytt och Helgason utsågs till matchens lirare.

Med de återfunna kämpatakterna kom också snacket mellan spelarna igång. Jörgen Pettersson dirigerade på ett sätt som inte synts till sedan i träningsmatcherna och i backlinjen var det Helgason som lätt rösten mullra.
– Att prata mycket under matchen är mitt sätt att spela fotboll. Nu gjorde Jonas Lind debut från start framför mig och det är klart att jag försökte styra upp i vilken position jag ville ha honom, förklarar Helgason och passar samtidigt på att lovorda den förre detta BK Fram-spelaren.
– Jonas är mycket duktig idag.

I Jonas Lind kan BoIS ha gjort ett av allsvenskans stora fynd i år.
Respektlöst sprang han i det närmaste in i Malmös backjätte Majstorovic redan i matchens första minut innan han fick in ett bra inlägg mot Kusi-Asare. I samma minut avlossade han sen matchens första skott.
– Det var en dröm som gick i uppfyllelse när man stod i spelargången innan matchen. Jag kände verkligen hur hjärtat slog och det var pirrigt men samtidigt otroligt inspirerande, förklarar Lind och håller med om att han fick en perfekt start i matchen.
– Jag har en utmanande spelstil och det var väl lite synd att jag fick skottläget så tidigt i matchen.
Det var också Lind som drog upp andra halvleks första anfall och med en perfekt passning hittar Kusi-Asare som i sin tur förlänger bollen till Johan Andersson. U21-mannen får dock bara halvträff men mycket nära utökad ledning för BoIS.

Bättre träff skulle Andersson få och precis som i Halmstad var det med en nick målet skulle komma. Jörgen Pettersson lättade in bollen i straffområdet och framför näsan på Asper hoppar Andersson upp och skarvnickar in 2-0 till BoIS.
– Jag trodde att Asper skulle boxa mig i skallen men jag hinner precis framför honom, ler ”nickspecialisten” som därmed noterades för sitt tredje allsvenska mål denna säsong.
Så långt var resultatet också mycket rättvist.
– BoIS börjar bäst men vi kommer in i matchen allt mer. När dom sen får sitt andra mål blir det tungt, medger MFF:s försvarsrese Daniel Majstorovic.

Ett reduceringsmål skulle MFF dock få. Olof Persson lobbsköt in 2-1 en kvart från slutet och gav bortalaget kraft till en otäck forcering på slutet.
– Det är typiskt när man har bra koll på anfallare och mittfältare så kommer en back upp och gör det, analyserar Helgason.

Fler mål skulle det inte bli även om Niklas Skoog var nära att göra ett i matchens sista sekund.
För dagen utmärkte domare Peter Fröjdfeldt kunde sätta pipan till mun och blåsa av matchen och merparten av de 8495 personerna i regnet på Landskrona IP kunde vädra sina strupar av lättnad och glädje.

Redan på måndag spelar BoIS sin nästa match då man reser till Söderstadion för att möta Hammarby och för att inte bergodalbane-pendlandet mellan håglöshet och heroiska kämpainsatser ska upprepas så har Helgason ett recept som bör anammas.
– Ibland tror vi att vi är bättre än vad vi är. Det får vi sluta upp med. Fotboll handlar mycket om att vinna närkamper, om att springa och kämpa, det får vi inte glömma.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser