Annons

Hektisk men framgångsrik helg för gymnastikflickor

I lördags avgjordes USM i Rytmisk Gymnastik i Lindesberg. Totalt var cirka 45 gymnaster anmälda och flickorna tävlade i två grenar – fristående och band.
Från Landskrona Kvinnliga GF deltog tre tappra flickor som gjorde nationell debut. Det var Tishana Persson, Stephanie Thern och Malin Berge Appelquist.
Tishana lyckades bäst och belade en 26:e plats. ”Steffi” blev no. 30 och Malin kom på 38:e plats.
Alla tre flickorna gjorde så gott de kunde och var ganska nöjda med sin insats efter tävlingen trots de lite blygsamma placeringarna. De tyckte att det var otroligt nyttigt att komma ut och träffa så många andra duktiga gymnaster i sin egen ålder. USM vanns av en gymnast från arrangörsklubben ”Stråssa GF”.

På söndagen var det dags för JSM och även där hade LKGF tre flickor med i startfältet. Att få vara med på JSM är ganska knivigt. Först måste man ha placerat sig bland de 12-13 bästa gymnasterna på RG-rankinglistan, vilket man gör genom att tävla bra på t.ex. RG-Star som går ett par tre gånger om året.
Ronja Benediktsson blev bästa Landskrona gymnast med en 6:e plats. Ida Nordehammar blev 8:a och Louise Flemming 11:a av de 13 flickor som kvalat in.
– En del småmissar blev det på var och en. När man tävlar sitt första JSM har man lite nerver. Konstigt vore det annars. Men alla tre flickorna lyckade placera sig ca. 2-3 placeringar bättre på själva mästerskapet än vad man låg på rankinglistan före tävlingen. En prestation i sig, säger tjejernas tränare Jenny Engdahl.

Annons
 

Det visar att Landskrona Kvinnliga GF har gjort rätt i sin lite långsammare och långsiktiga planering av gymnasternas tävlande. Det kan avslöjas att när Ida Nordehammar och Ronja Benediktsson var med på USM kom de inte bland de 25 första. Och idag är de bland de tio bästa juniorerna i Sverige.

På seniorernas SM hade tyvärr LKGF ingen deltagare.
– De gymnaster vi har idag ligger för långt ner på rankinglistan. Vi hoppas att det är LKGF:are med år 2005, avslutar Engdahl.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser