Annons

Dags för årets andra derby på IP

I kväll klockan 19.00 är det dags för årets andra derby på Landskrona IP då BoIS tar emot Malmö FF. Intresset för matchen är stort liksom för alla derby och sittplatsläktaren är i det närmaste utsåld.
– Vi har väl cirka 20 spridda biljetter kvar men det finns gott om plats på ståplatsläktaren, lovar Caroline Nordblad i BoIS biljett- och souvenirshop.

Naturligtvis kommer det många Malmösupportrar till IP men suget är inte så stort som väntat,
– Nej, jag snackade med Malmö igår och de hade då sålt 1000 av de 1600 biljetterna de fått tilldelat sig, fortsätter Caroline.

Annons
 

Hur som helst så väntar förmodad god underhållning och förhoppningsvis håller sig regnet borta.

Kommentarer inför kvällens prestigeladdade derby

Jörgen Pettersson valde att jogga lite lätt vid sidan om planen medan
lagkamraterna i Landskrona Bois finslipade speldetaljer inför dagens
prestigeladdade derby mot MFF.
– Jag känner mig lite trött i ljumsken och kör lite lugnt, men i matchen
blir det full fart
, lovar Jörgen Pettersson som nu för första gången ställs
mot sin gamla klubb i en tävlingsmatch.
– Det känns onekligen lite annorlunda. Nu känner jag inte många av spelarna, men det skall bli kul att möta fansen, påpekar han och intygar att han skakat av sig det fiaskobetonade mötet med Halmstad.
– Det tar några timmar, sen är det borta. Nu är det MFF som gäller och alla vet vad som krävs för att det skall bli poäng. Även om MFF är favoriter såär vi inte slagna på förhand. Det finns mycket kunskap i BoIS, vi skall bara lära oss att plocka fram det i matcherna.
Förlusten mot Halmstad med hela 5-3 fick tränaren Janne Jönsson att ta
allvarliga samtal med spelarna och betona vikten av att vara närvarande och målmedveten på planen.
– Så håglöst som vi uppträdde mot Halmstad får bara inte upprepas. Nu har vi snackat igenom upplägget och mot MFF kommer vi inte att bjuda på något utrymme.
I matchen mot Halmstad saknades avstängde Jonas Olsson, han är nu tillbaka och istället tvingas Hasan Cetinkaya lämna återbud med en höftskada. Frågetecken även för mittbacken Henrik Nilsson som känt sig matt och håglös.
– Henke kan ha drabbats av en lindrig infektion och vi avvaktar till
matchdagen med att avgöra om han spelar eller inte,
påpekar Janne Jönsson som tagit ut en trupp på 17 spelare och trolig startelva är Jonas Sandqvist – Anders Friberg, Johnny Lundberg, Henrik Nilsson/ Linus Malmqvist, Gabriel Ucar – Mickael Rynell, Jonas Olsson, Antti Okkonen, Johan Andersson – Jörgen Pettersson – Jones Kusi Asare.
På bänken återfinns Mats I Svensson, målvakt, Jonas Lindh som svarade för ett strålande inhopp mot Halmstad, Mikael Dahlgren, Pierre Gallo och Audun Helgason.
– Skall vi rå på Malmö så måste vi spela aggressivare och inte bjuda på så mycket ytor som mot Halmstad. Det gäller att börja jobba mer som ett lag och ge varandra understöd, lyckas vi så kan det bli riktigt bra, påpekade Jörgen Pettersson och för medhåll av Janne Jönsson.
– Vi visade vad vi kan mot Djurgården och ett derby mot MFF är alltid något extra. Även om det inte gick bra mot HBK så är det inget fel på stämningen i truppen, vi är tända på uppgiften, lovar Janne Jönsson innan det är dags att runda av det sista träningspasset inför kvällens prestigeladdade derby.

Mer inför matchen hittar du på BoIS hemsida.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser