Annons

Sex (!) landskronapågar + en teckomatorpare i tre landslagstrupper

På en presskonferens på Mosebacke i Stockholm presenterades idag
A-truppen till EM-slutspelet i Portugal, U21-truppen till EM-slutspelet i Tyskland samt en U21-trupp till en turnering i Frankrike – noterbart är att det i samtliga trupper finns Landskronapågar.
Pontus Farnerud (RC Strasbourg) får ställa in sig på en ny sommar med ett stort mästerskap. Senast det begav sig var i VM i Japan för två år sedan och i år blir det EM i Portugal som gäller för Pontan.
Kom Pontus med, frågar en mycket överraskad pappa Hans, som just nu befinner sig i Strasbourg för att hälsa på sönerna. I skrivande stund är bröderna Farnerud på väg till eftermiddagens träning och har därför ej gått att nås för en kommentar. Även teckomatorpsonen och den tidigare BoISaren Andreas Jakobsson (Bröndby IF) är uttagen till Lagerbäck/Söderströms A-landslag.

Lillebror Alexander (RC Strasbourg) har tillsammans med BoISarna Jonas Sandqvist och Johan Andersson blivit uttagna i Torbjörn Nilssons U21-trupp som i slutet av maj reser till Tyskland för EM-slutspel.
Den stora överraskningen i den truppen (förutom för alla BoIS-supporters) är utan tvekan uttagningen av BoIS målvakten Jonas Sandqvist. Sandqvist har aldrig tidigare gjort någon landskamp men kan nu tack vare årets starka spel i den allsvenska inledning se fram emot en spännande EM-sommar.
Jag fick beskedet efter cupmatchen igår och blev mycket glad, säger Sandqvist som dock haft uttagningen på känn.
Jonas som förra veckan var i London och tränade med Arsenal har nu ett tufft matchande framför sig.
– Det är bara för mig att gå ut och prestera, säger BoIS-målvakten som just nu inte rädds några uppgifter.

Annons
 

Även Jonas Olsson (BoIS) och Rasmus Lindgren (Ajax) fick idag ett kvitto på att man från förbundets sida ser dom som framtidsmän.
Olsson och Lindgren är uttagen i den trupp som mellan den 1-10 juni deltar i den internationella Toulon-turneringen som i år avgörs för 32:a gången. I gruppspelet får Sverige mäta krafterna med Brasilien, Portugal och Japan.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser