Annons

Muséet efterlyser maskeradkläder

Söndagen den 9 maj arrangeras det sista söndagsprogrammet för vårsäsongen på Landskrona museum. Då passar museet på att uppmana landskronabor att lämna bidrag till en utställning som museet öppnar i november 2004. Utställningen produceras av Tonie Lewenhaupt tillsammans med Landskrona museum. Tonie Lewenhaupt har tidigare ställt samman ett antal utställningar på temat mode som visats på museet. Också denna gång är det en utställning om och med kläder.

I fyra stora tablåer berättas maskeradens historia och maskeradens uppgift. Maskeradens förmåga att balansera mellan yttrandefrihet och underhållning, mellan skämt och vemod och mellan romantik och äventyr. Utklädning till den speciella kostymbalen, med de klassiska figurerna som exempelvis Harlekin, Pierrot eller Gustaf III, men också till maskeradfesten som ex. Cowboy, Haremsdam eller Harry Potter.

Annons
 

Utställningen tar också upp funderingar kring de kläder vi använder i vissa yrken och vid vissa tillfällen. Flygvärdinnan, Ica-kassörskan och Militären är några yrkesgrupper som visar vilka de är genom sina kläder. Exempel på kläder som vi använder för att ikläda oss olika roller är ex. Bruden och Jultomten.

Produktionsgruppen önskar nu låna in landskronabornas maskeraddräkter till utställningen. Det kan vara äldre dräkter eller nyare. Det som är mest eftertraktat är givetvis dräkter som har någon berättelse (och kanske t o m ett fotografi) till. Tonie Lewenhaupt och Elisabeth Arvidsson finns på plats under söndagseftermiddagen kl.14-16 för att ta emot landskronabornas maskeradkläder.

Under eftermiddagen spelar Fridhems Folkhögskolas unga musiker i café Nell Walden. Under namnet Fridhems Ackord uppträder tre olika grupper med start kl.14.00. Landskrona museum har inlett ett samarbete med Fridhems musiklinje, där några grupper spelar upp i slutet av varje termin. I december 2003 gästades museet senast.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser