Annons

Curlinghall byggs i Landskrona

Arbete har påbörjats för att bygga en curlinghall på Hjalmar Brantings väg, väl synlig från Hälsingborgsvägen. Det kommer att bli en 60 m lång och 24 m bred hall, med fyra curlingbanor och bygget är tänkt att stå färdigt i oktober.

Initiativtagare är Göran Wramfelt, chef för förlaget som ger ut The Shipbrokers’ Register, Sveriges mest exporterade bok. När SA Marine huset förvärvades fanns det mark över på tomten, tillräckligt för en curlinghall. Kostnaden beräknas till cirka elva miljoner.
– Satsningen är långsiktig och ska i första hand gå ihop, säger Wramfelt

Annons
 

Den enda curlinghall som finns i Skåne idag ligger i Helsingborg. Banorna där är bokade till den grad att man måste lotta ut speltider så byggandet av en hall i Landskrona gynnar även hotellnäringen.
Göran Andersson från Hotel Öresund har själv försökt få curlingtider i Helsingborg och berättar,
– Vi söker alltid kringarrangemang som komplement till vår verksamhet.
Han får medhåll av Rose-Marie Andersson från Örenäs Slott som menar att curling är idealiskt, då det är en sport som kan utövas av alla.
– Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung, kvinna eller man.

– Kommunen kommer inte att satsa några pengar i projektet, men kommer att kunna hjälpa till med marknadsföring och har erfarenheter av ishallar, säger Bengt Nissler, fritidschef.

I SA Marine-huset kommer Friskis & Svettis att få nya lokaler. En mindre och en större inomhushall ska det bli samt reception och cafeteria. Föreningen, som idag har över 900 medlemmar beräknar att man kommer att kunna köra dubbelt så många pass här och kommer att utöka antalet aktiviteter.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser