Annons

Olof Nilsson tvåa i säsongens första roddtävling

I lördags avgjordes årets första roddtävling i Falkenberg. Det var Falkenbergs roddklubb som arrangerade Långloppet på 5 km i Ätran. Från Landskrona roddklubb deltog Junior A-roddarna Olof Nilsson och Peter Paulsson. I deras klass kom Olof på andra plats efter Stockholmspolisens Jim Fröblom. Peter kom på 14 plats bland 20 roddare efter att ha haft oturen att komma för nära stranden där han fick stanna upp för att komma ut i banan igen. Eftersom loppet går i ån Ätran är banan något kurvig och det blir viktigt att hela tiden ha full koll på kursen.

För Olof var resultatet en viktig indikation på att formen är på väg på rätt håll. Kring påsk var han med svenska landslaget på träningsläger i Tjeckien. De tester som gjordes gav goda förhoppningar om att han tar en plats i juniorlandslaget även i år. Jim Fröblom och Olof visade sig vara en bra kombination som kommer att testas vidare. Nästa tävling blir i Ryrsjön i Lilla Edet den 15-16 maj.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser