Annons

Vad händer i helgen?

Ikväll firar landskronaborna vårens ankomst med traditionellt Valborgsfirande Tidsschemat ser ut enligt följande: (se även artikel nedan) 19.30 Konsert på Rådhustorget med Öresundsvarvets Manskör och Landskrona Allmänna Sångförenings Manskör. ca 19.45 Marsch med ABF’s Ungdomsorkester och Drillflickorna till stranden utanför Citadellet. Storgatan – Norra Långgatan – Selma Lagerlöfs väg. Stranden Sång av LAS Manskör, ÖV’s Manskör. Striden mellan Vintergreve – Sommargreve. Ryttarna anländer. Rider runt medan Vintergreven strör isbitar kring sig och Sommargreven strör aska. De kämpar med lansar, då sommargreven förhoppningsvis vunnit striden tänds bålet som Landskrona Kyrkliga Scoutkår har iordningställt. Tal av Refika Fetahovic. Avslutande sång av körerna. Socialdemokraterna i Landskrona fyller 110 år ikväll… Något som man firar med en jubileumsfest på Folkets Hus. I morgon drar socialdemokraterna man ur huse och demonstrerar för \”Demokrati och mänskliga rättigheter\”. Samlas gör man på Rådhustorget klockan 12.15 för avmarsch en kvart senare till Slottsparken där Helene Svensson, ordförande i Skånes Socialdemokratiska Partidistrikt håller 1 maj tal. Mera rött Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona visar ett axplock av sin fansamling med början 1 maj. I utställningen visar man några av de fackliga och politiska fanor under vilka kvinnor samlats. Utställningen visas i Ljusgården Eriksgatan 66 fram till den 11 juni och är öppen 1 maj mellan 11.00 – 16.00. Poul firar våren med musik På Seglarpaviljongen lockar Poul W Lorenzon med ny meny och ingen mindre än Jonny Cosy underhåller från klockan 14.00. Fotboll i vinden Samma tid är det match på Ulkavallen i Borstahusen när hemmalaget BBK tar emot Trollenäs. För er som vill spana in BoIS sista träning innan matchen mot svenska mästarna Djurgården så är den klockan 10.00 på lördag på a-plan meddelar tränare Janne Jönsson. Matchen är på söndag och avspark är klockan 17.00. Gymnastikshow i Idrottshallen På temat \”Grease\”, bjuder Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening till våruppvisning i Idrottshallen i morgon lördag 15.00. Första… andra… tredje! Näbbet fullt, blir det för den auktionsintresserade på lördag. Klockan 13.00 slår Jan Hansveden klubban i bordet för första gången på Auktionsfirman men redan en timme innan har det varit startskott för Vårkvalitén hos Anders Antik. Full fart på Tivoliplan Tivolivarning utfärdas till alla småbarnsföräldrar. Knallar och tivoli på Kasernplan hela helgen. Sugen på Bio? Se vad som visas på Bio Maxim på vår biosida.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser