Annons

Det nya Landskronasoundet kommer från Götet

Vi har tidigare skrivit om musiktävlingen Popkorn på The Tivoli i Helsingborg. Nu är det hela avgjort och av de 90 anmälda banden så var det hårdsatsande Foxtown Five från ”Landskrona” som i förra veckan kunde kliva upp överst på prispallen. När juryn förkunnade ”Väl genomfört showman ship\” sköts champagnekorken i luften och den landade lagom så att killarna kunde inhämta mer beröm i form av \”originalitet och känsla\”. – Det är en av de bästa och roligaste spelningarna vi har gjort. Vi är klart nöjda, ler Anders Malm, trummis i bandet, när Landskrona Direkt tar en promenad längs Linjen med honom och gitarristen Peter Enqvist. – Vi var något av juryfavoriter genom hela tävlingen, inflikar Engqvist som knappt hunnit smälta framgången. – Landskrona har en stolt musiktradition och det är kul om vi kan förra den vidare. Faktiskt så ringde en annan landskronamusiker, Johan Östberg, och gratulerade oss idag. Vinsten i Popkorn innebär utöver en del ny kläder från en sponsor även gratis studiotid samt ett par nya gig, vilket inte minst är viktigt för ett band på uppåtgående. – Vi kommer att få agera förband på The Tivoli, spela på anrika Nalen i Stockholm den 8 maj samt spela på Tullakroksfestivalen i sommar, klargör Engqvist när en specificering av vinsten avkrävs. Foxtown Five, är ett något missvisande namn då bandet är en sextett. Bandet startades av landskronakillarna Peter Engqvist, Anders Malm, Johan Knutsson och Tobias Arnsby. De tre förstnämnda flyttade i höstas till Göteborg och skapade där ett låtskrivarkollektiv. Ganska snart sprang man ihop med en stockholmare som lade perfekta orgelmattor och en trelleborgare vars basspel satt klockrent. – Nu väntar vi på att Tobias ska ta med sig trumpeten och flytta upp till oss, säger Malm och berättar att det bland annat är sammanhållningen i bandet som är en stor del i styrkan. Bandnamnet bjuder på en stor portion retrokänsla och Malm förklarar. – Det är väl en del i vår generation som tycker att vi lirar gubbrock. Men det får man stå ut med. Springsteen är allas vår husgud. Soulinriktad rock med klara Bruce influenser kan man beskriva vår musik som och visst namnet är valt med omsorg. Att man flyttade från Landskrona till Göteborg beror till stor del på att möjligheterna att få visa upp sig på en livescen är betydligt större där. – Tyvärr är utbudet livescener inte lika bra här nere, menar Malm och beklagar djupt att det inte blir något av med Rotrockfestivalen i sommar. – Alla man pratade med gillade Rotrocken. Även dom som flyttat från stan passade på att komma ”hem” när det drog ihop sig till festivalen. Det är synd att det nu blivit så dött i Landskrona om somrarna, säger Malm och blickar ut över sundet. Vi får väl hoppas att det är övergående och att den nya generationen landskronabor har ett par rävar bakom öronen och kan se till att få livat upp stan igen. Och visst hade det då passat utmärkt med att låta Foxtown Five riva av ett par härligt glada toner från en ordentlig scen på kasernplan utan decibelvakter. Framtidens Landskronasound! Är du nyfiken på hur bandet låter så finns fyra glädjesmittande mp3:or att lade ner på bandets tjusiga hemsida: http://www.foxtownfive.tk/

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser