Annons

Vilja och klass slår BoIS

Ett spelskickligt och ytterst viljestarkt Trelleborgs FF skulle visa sig vara ett par nummer för stora för Landskrona BoIS när lagen i går möttes i årets första Skånederby inför 5030 personer på Vångavallen. Den allsvenska nykomlingen TFF visade ingen som helst respekt för BoIS utan kunde enkelt greja en 2-1 seger, siffror som kunde ha varit större om inte Jonas Sandqvist i BoIS-målet visat prov på stort målvaktsspel. Tjongavallen är numera endast ett minne blott. Snarare är det Landskrona BoIS som måste passa sig så att man inte drar på sig en tråkstämpel. BoIS, som fram till gårdagens match varit det flitigaste laget i allsvenska när det gäller avslut, lyckades i första halvlek endast få på ett skott på mål. Det var i den 29 matchminuten som Annti Okkonen fick på ett tungt skott som vållade Fredrik Persson i TFF-målet vissa besvär. Minuten senare var det istället dags att notera 1-0 till trelleborgarna. Efter en snabb TFF-omställning direkt efter en BoIS-hörna och en skolboksmässig snett-inåt-bakåt –passning kunde den gamle målkungen Mats Lilenberg trycka in bollen otagbart vid stolproten. Detta var början på en period där det egentligen bara var en match mellan TFF och BoIS målvakt Jonas Sandqvist. Med ett par riktiga prakträddningar såg Sandqvist till att BoIS höll sig kvar i matchen och att halvtidsresultatet kunde skrivas till 1-0. – Jag är nöjd med min insats men just nu känns det bedrövligt, sammanfattade BoISkeepern sin och lagets dagsverk och det är inte utan man håller med, när han säger att samtliga spelare nu måste rannsaka sin insats. För oavsett vad tränare Janne Jönsson sagt till laget i pausvilan, så var det ingen som lyssnat. BoISarna var som Jönson uttryckte det efter matchen, – Mesiga! Det saknades aggressivitet, vilja, gnista och många gånger också kunnande. Inte ens turen fanns där, men det är klart, den måste som bekant förtjänas först. Knappt fem minuter in i andra halvlek glade Johan Andersson den stora BoISklacken genom att rycka förbi sin försvare och med en passning hitta Hasan Cetinkaya vars skott tar på Pierre Gallos häl och friställer Jones Kusi-Asare som bara har att raka bollen i mål. Om det nu inte vore för att också Fredrik Persson ville visa prov på makalösa räddningar. Janne Jönsson gör vad som står i hans makt för att få till ett offensivare spel och möjligtvis lite längre anfallssekvenser. I 57:e spelminuten avlöser Dejan Pavlovic Mikael Rynell och BoIS spelar i det närmaste med en 4-3-3 uppställning. Dock utan att komma till några avslut. I hopp om att få ändring till stånd, plockar Jönsson av kapten Cetinkaya och låter Henrik Nilsson göra årsdebut och samtidigt lyfts Jonas Olsson upp i en offensivare position på mittfältet. Henrik Nilsson har inte hunnit vara på plan i mer än fyra minuter för än han olyckligt och i det närmaste oundvikligen får bollen på armen och domare Ingvarsson pekar på straffpunkten. Eric Fischbein gör inga misstag när han slår sin andra straff för året. 2-0 till TFF. – Vi ska inte skylla på straffmålet men ser man till situationen så kommer Henrik glidande och befinner sig i en naturlig ställning med armen när bollen slås på den, menar BoIS-tränare Jönsson som snarare är grymt besviken på sina spelares inställning till matchen. – I och för sig så finns väl viljan där, säger Jönsson aningen svävande och tillägger med kraft, – Men det ska fan i mig synas också. Ett tröstmål skulle BoISarna dock få med sig hem. På treminuters stopptid river Anders Friberg med sig bollen på högerkanten får på ett bra inlägg mot bortre stolpen där Johan Andersson kan nicka ner bollen till en framstormande Jonas Olsson som med en snedträff får se bollen segla in i mål. Målet till trots var det med sänkta huvuden som BoISarna lämnade Vångavallen. – 2-1 till TFF, det protesterar vi inte mot. Det var dom som stod för gnistan, viljan och aggressiviteten, analyserade Jönsson medan journalistkåren antecknade. Sportchef Issa Manglind var om möjligt än vassare när han konstaterade, – Vi är inne i en svacka som vi snabbt måste ta oss ur. Men det värsta var att spelarna inte visade något hjärta. Det var det som saknades idag, BoIShjärtat!

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser