Annons

Klart för byggstart på Nyhamn

Ett skepp kom lastat med kommunalråd och bostadsbyggare när kommunen symboliskt överlämnade Nyhamnsområdet till de olika byggherrarna som nu står beredda att sätta spaden i jorden. – Jag hoppas att vi kan komma igång så snart som möjligt, berättade tidigare kommunalrådet Allan Karlsson som ingår i bostadsrättföreningen Gustafssons varf och som är först ut med åtta lägenheter längst ut på kajen. – Nu tar vi ett viktigt steg i Landskronas utveckling, poängterade kommunalrådet Niklas Karlsson när han överlämnade markområdet till exploatörerna som förutom Gustafssons utgörs av Nyhamnshus, ett gemensamt bolag med Svenska hus och Landskronahem som delägare, och HSB Landskrona. – Vi var med och plockade fram de första planerna 1997 och nu känns det skönt att äntligen vara igång. Förhoppningsvis är detta första steget i en utveckling som knyter Landskrona närmare havet och vi vet att intresset för att bo kustnära är stort i hela regionen, förklarade Kenneth Håkansson, vd för HSB. Totalt kommer 150-170 nya lägenheter att skapas i området. Nyhamnshus planerar 36 lägenheter i tre fastigheter med snar byggstart. HSB väntas komma igång med tre byggnader omfattande 40 lägenheter till hösten. Bostäderna kommer att upplåtas med både hyres- och bostadsrätt och förhandlingar pågår redan med intressenter för kommande projekt på Nyhamnsområdet. – Skönt att äntligen vara igång, det här är ett mycket spännande projekt som jag tror kommer att betyda en hel del för Landskronas framtid, avslutade Niklas Karlsson det symboliska \”spadtaget\” som nu bestod av en kortare båttur.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser