Annons

Ekonomisk baksmälla för Vänliga Landskrona

Stämningen var på topp under Landskronadagen, men för Vänliga Landskonas del slutar festen med en ekonomisk baksmälla. Pengarna är slut och ställer inte kommunen upp med nya pengar så hotas vd Fredrik Jönsson av uppsägning efter bara sex månader på jobbet. – Jag är säker på att kommunen förstår våra problem, det kostar om man vill skapa festligheter som Landskronadagen, menar Vänliga Landskronas ordförande Lennart Söderberg som senare i veckan kommer att träffa kommunledningen för att diskutera problemen. – Från kommunens sida har vi satsat en hel del pengar på Vänliga Landskrona, men hur det blir i framtiden vet jag inte idag. Det är viktigt att hålla en budget och kommunen kan inte bara skjuta till nya pengar. jag kan inte lova något och det är viktigt att även medlemsföretagen visar en vilja att lösa de ekonomiska problemen, säger kommunalrådet Niklas Karlsson. Kommunen stöttar Vänliga Landskrona med 200 000 kronor årligen, men stödet blev större i fjor eftersom det inte blev någon Karneval. Men detta stöd har inte räckt och nu hoppas Vänliga landskrona på mer pengar från kommunen. – Jag är optimistisk och tror att det här löser sig. det skulle vara synd om vi fick slå igen nu när vi börjar få lite snurr på verksamheten, menar Lennart Söderberg och i farozonen är planerade evenemang som Barnens dag den 29 maj, Musikens dag den 31 juli och hästhoppningen på Kasernplan den 28 augusti. Kommunen planerar att starta ett nytt marknadsbolag för att samordna olika aktiviteter och när detta blir verklighet är Vänliga Landskrona i nuvarande form överflödigt och kommer att försvinna från årsskiftet. Nu kan det gå snabbare än planerat när pengarna är slut.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser