Annons

Ny tränare i Bosna Basket

Sedan en dryg vecka tränas baksetlaget Bosna L-a av ungraren Gabor Bedö. Målsättningen är att laget ska ta sig upp till division ett.
– Vi har ett ungt och mycket tekniskt lag. De har dock en hel del taktiska saker att lära, säger Bedö.

Laget hamnade på en femteplats i division två i våras. Matcherna spelades i idrottshallen men träningarna ägde rum i Dammhagshallen, en klar nackdel enligt tränaren,
– Det blir som att spela på bortaplan varje match. Förutsättningarna skiljer sig ganska mycket.

Annons
 

För tillfället tränare laget utomhus för att i augusti åter köra på inne i Dammhagshallen.
Idag tränar vi varje dag men sen blir det tre pass i veckan plus match.

Bosna Baskets 88-lag var mycket framgångsrika föregående säsong och detta har fått till följd att ungdomarna kommer att träna med seniorerna under sommaren.
Det kan hända att vi flyttar upp någon senare. VI har dock redan flyttat upp två killar. Det är 2.05 långe 16-åringen Emil Fejzic och 18-årige Maid Grbic som kommer att spela med a-truppen nästa säsong, förklarar Bosna Baskets ordförande Ferid Lukasevic.

Laget siktar alltså att avancera i seriesystemet men helt smärtfritt är detta inte,
Vi har en hel del sponsorer som ställer upp till hundra procent och för det är vi jätteglada. Det är dock helt andra ekonomiska krav om man spelar i ettan. Vi söker därför redan nu efter fler sponsorer som kan hjälpa staden att få en basketklubb i ettan, förklarar Lukasevic.

Säsongen för Bosna Basket kör igång den 29 september och fram till dess är det många svettiga basketpass som väntar,
Det ska bli riktigt kul att jobba med killarna i laget. De är unga och har därför framtiden för sig. Jag är övertygad om att vi kommer att gå upp i ettan, avslutar den nya tränaren och ler stort.

Fakta
Gabor Bedö kom till Sverige från Ungern 1957 och har sedan dess bott i Göteborg och Örebro. Han har en gymnasial basketutbildning från sitt hemland. Väl i Sverige spelade Bedö i division 1-klubben Bagargården i Göteborg. 1971 övergick han till tränarsysslan och kommer senast från Kumla Real Basket.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser